Creaza Nyhetsbrev 1 - 2013

2013-02-02 10.21.29 Creaza startet året med å delta på BETT-konferansen på London Exhibition and Convention Centre. Vi var svært fornøyde med å møte så mange engasjerte mennesker og å få så mye positiv feedback. På konferansens siste dag fikk Creazas stand besøk av Norges handels- og næringsminister, Trond Giske. Giske gjennomførte noen korte "speed dates" med ulike norske selskaper som leverer digitale tjenester og verktøy til utdanning. Hensikten var å få litt informasjon om selskapene og for å diskutere fremtiden for IKT i utdanningen både i Norge og i utlandet. Han fikk i tillegg en kort presentasjon av Creaza, moderselskapet Inspera og søsterselskapene WeVideo, Inspera Assessment og ExplorAmaze.

Presentasjonen ble selvsagt laget i Mindomo, Creazas flotte tankekart- og presentasjonsverktøy. I fjor høst kom det ut en helt ny versjon av Creaza Mindomo, og i løpet av våren vil denne også bli tilgjengelig som iPad-app.

Våre nettsider gjennomgikk nylig en stor oppgradering. Vi er veldig glade og stolte over å kunne tilby en helt ny og drastisk forbedret versjon av Creazas nettsider! I tillegg til nytt design og utseende, har vi også lagt til et nytt univers i Cartoonist som heter "Fremtidskloden". Dette universet lar elevene skape tegneserier om hvordan de tror verden vil se ut i fremtiden. Hva slags type energi vi vil bruke, hvilke effekter klimaendringer kan medføre og hva slags teknologi som brukes, er eksempler på temaer som kan utforskes og presenteres ved hjelp av dette universet.

fremtidskloden

"Fremtidskloden", så vel som de andre 20 Cartoonist-universene, er også tilgjengelige på vår iPad-app, som nylig har blitt oppgradert og forbedret I tillegg til nytt univers og design, kan denne versjonen også tilby brukerne muligheten til å endre tilstand på bakgrunner samt å spille inn lyd direkte i appen.

I juni i fjor ble appen plukket ut som "Editors' Choice" av Apple, og rundt juletider var den inkludert i Apples "Best of 2012"-liste innen kategorien "Education/Lifelong Learning" .

Den 8. mars i år er det hundre år siden kvinner fikk stemmerett i Norge. I forbindelse med hundreårsjubileet har Kunnskapsdepartementet i samarbeid med Senter for IKT i utdanningen etablert nettsiden www.minstemme.no. Denne nettsiden vil tilby digitale ressurser til elever for at de skal kunne jobbe med temaer som stemmerett, likestilling og demokrati. Vårt moderselskap Inspera har utviklet nettstedet og Creaza er svært stolte over å være blant bidragsyterne til de digitale ressursene som blir tilgjengeliggjort på nettsiden. Fra 8. mars vil derfor alle FEIDE-brukere få tilgang til et splitter nytt Cartoonist-univers kalt "Norge i dag".

norgeidag

Creaza utvikler nå en helt ny Creaza-løsning. Denne vil fokusere på oppgaver, innhold og samarbeid. Vi vil i enda større grad være fokusert på å gjøre det enda enklere for lærere å ta i bruk Creaza i klasserommet. Derfor vil en stor samling med ferdiglagde oppgaver bli gjort tilgjengelig på Creazas nettsider. Lærere vil få muligheten til å tildele oppgaver til elevene direkte i Creaza, og elevene vil så kunne løse disse individuelt eller i grupper. Mer informasjon og nyheter om dette vil komme i nær fremtid!

Creaza deltar på mange konferanser denne våren.

Møt oss på ITK i Finland, SETT i Sverige, Læremiddeldag i Danmark, NKUL i Norge og Framtidens lärande i Sverige.

Husk å følge Creaza på disse kanalene:

www.creaza.com/youtube

www.creaza.com/facebook

@creazatweet

 Aleksander Knudsen
Written by Aleksander Knudsen
I am the support manager in Creaza, and I know all there is to know about how Creaza is working. I have been working in Creaza since 2012.