Nu händer det grejer i Creaza!

Skriven av Creaza den 2021-mar-16 15:47:40

Solen skiner och flocken slappnar äntligen av i de få skuggor som finns runt vattenhålet. En liten triceratops-unge trippar lätt fram till vattenhålet för att dricka och mamman bevakar noggrant ungens rörelser.

Idag firar vi Internationella Kvinnodagen!

Skriven av Creaza den 2021-mar-08 13:09:12

Idag, den 8 mars är det den internationella kvinnodagen och det vill vi på Creaza uppmärksamma genom att ett mindre läromedel om jämställdhet samt tillhörande uppgifter. Vi har dessutom valt att lägga till nya karaktärer i temat “Världens historia” som ni kan använda för att berätta om olika kvinnors inflytande i historien. Känner du igen kvinnorna nedan? 

6 februari - Samernas nationaldag

Skriven av Creaza den 2021-feb-01 14:54:05

Den 6 februari är det samernas nationaldag. För att belysa detta har vi tagit fram två mindre läromedel, en intro-film samt ett flertal uppgifter som du kan tilldela till eleverna.

Vi börjar med att introducera Samernas nationaldag i en litet film. Här berättar vi mer om varför just den 6 februari är nationaldagen, varför den samiska flaggan ser ut som den gör samt hur deras nationaldag kom till. Se filmen här.

"Vem där?" samt webinar i veckan

Skriven av Creaza den 2021-jan-25 10:05:44

Idag lanserar vi en liten lek på Instagram där vi varje dag presenterar en kommande karaktär i Cartoonist i form av "Vem där". Leken går ut på att vi släpper 3 frågor av olika svårighetsgrad i "stories" där du och eleverna kan skriva in era svar. På fredag lägger vi upp veckans alla karaktärer i en post där ni kan se om ni har gissat rätt. Varför inte inleda varje lektion med detta för att gnugga igång tankeknölarna? 

Påminnelse - Tävlingen avslutas måndagen den 14/12!

Skriven av Creaza den 2020-dec-08 11:05:23

Det är nu endast ett par dagar kvar av en lång och annorlunda termin. Vid den här tiden brukar vi vanligtvis förbereda oss inför Lucia och allt vad det innebär. Tyvärr blir det inte heller något Luciafirande i år, men det stoppar inte oss från att försöka sprida lite julkänsla och värme.