Nu händer det grejer i Creaza!

Skriven av Creaza den 2021-mar-16 15:47:40

Solen skiner och flocken slappnar äntligen av i de få skuggor som finns runt vattenhålet. En liten triceratops-unge trippar lätt fram till vattenhålet för att dricka och mamman bevakar noggrant ungens rörelser.

Det är lätt för en liten triceratops att trampas ihjäl, men just nu verkar allt säkert. De andra triceratopsen vilar och det är fritt fram vid vattenbrynet. Mamman slappnar av och tillåter sig att vila ögonen från det starka solskenet. Den lilla ungen dricker glupskt i sig det kalla vattnet som svalkar gott i mun och strupe. Ungen ska ta ytterligare en mun med vatten ... men ... så konstigt?

Det är precis som vattnet rör sig lite. Triceratops ungen slutar att dricka och stirrar som hypnotiserat på ringarna som dyker upp i vattnet. Släta ringar som löper över vattenytan. Det verkar nästan som att vattnet vill leka med barnet. Då kvicknar mamman plötsligt till. Hon kanske inte har god syn, men hennes luktsinne misstar sig aldrig. Det är lukten av fara hon känner, och hon spärrar hastigt upp ögon!

Häromveckan släppte vi som bekant ett nytt superhjälte-tema i Cartoonist, ett tema som länge varit väldigt efterfrågat av elever runt om i Sverige. Det har däremot funnits ett specifikt tema som alltid legat högst på listan över teman som eleverna sakna... Dinosaurier! Dinosaur ägg

Vi på Creaza kan nu stolt meddela att lärare och elever äntligen hittar Dinosaurier, bakgrunder och rekvisita i Cartoonist! 

Dinosaurier och dess historia fascinerar oss alla och är dessutom ett återkommande ämne i skolan, några kopplingar till ämnen är:

"GE, HI (Geografi och Historia)
- förutsättningar i natur och miljö för dinosaurierna. T.ex. växtlighet, klimat.
- jordgloben, kontinenternas läge längre tillbaka i tiden då dinosaurierna levde.
- tidsbegreppen Trias, Jura och Krita.
- skildringar av livet förr i litteratur då dinosaurierna levde.

BL (Bild)
-undersöka och presentera olika ämnesområden, dinosaurier i detta fall, med bilder.
- skapa egna bilder och använda andra typer av material för att skapa.

triceratops

SV (Svenska)
- språkets struktur med stor och liten bokstav, punkt,
- att lyssna och återberätta i olika samtalssituationer." 

 

 

Trodde du att vi var klara där?!

Förutom dinosauriernas spännande värld så har vi även fyllt på Creazas påsk-tema där ni nu hittar Maria Magdalena, Judas, nya bakgrunder samt rekvisita. 

Påsk i Cartoonist

Till sist vill vi även informera att vi har en mängd nya uppgifter som ni hittar högst upp i Uppgiftsbanken.

I uppgiftsbanken hittar du numera relevanta teman som St Patrick's Day 17/3, Earth Hour samt upplägg för bokrecensioner, diskriminering och jämlikhet. 

St Patrick's Day i Creaza

Snart kommer det ännu fler nyheter, men det väljer vi att hålla på i någon vecka till... 

Har du tips på innehåll som skulle göra Creaza ännu mer användbart i ditt ämne? Skriv gärna till post@creaza.com.

 

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet

Kategorier: Cartoonist, Creaza, Tecknad serie, kreativt lärande, videoredigering, grundskola, lärande, lekfullt lärande, påsk, dinosaurier, st patrick's day, Naturkunskap, Religion