6 februari - Samernas nationaldag

Skriven av Creaza den 2021-feb-01 14:54:05

Den 6 februari är det samernas nationaldag. För att belysa detta har vi tagit fram två mindre läromedel, en intro-film samt ett flertal uppgifter som du kan tilldela till eleverna.

Samernas nationaldag

Vi börjar med att introducera Samernas nationaldag i en litet film. Här berättar vi mer om varför just den 6 februari är nationaldagen, varför den samiska flaggan ser ut som den gör samt hur deras nationaldag kom till. Se filmen här.

 

Vi har även tagit fram två mindre läromedel för er pedagoger att använda fritt i klassrummet. I den första kan ni läsa mer om samernas nationaldag.

samernas nationaldag

I den andra kan ni läsa mer om Samerna, dess historia, språk och kultur. 

Cartoonist hittar ni bland annat samiska karaktärer som ni kan använda för att skap en historia och berätta vad ni kan om samerna.

Samernas historia

Förutom detta finner du helt nya uppgifter i uppgiftsbanken som du kan tilldela till dina elever. Logga in på Creaza och gå sedan till "uppgifter". Ni hittar uppgifterna högst upp. Om ni inte har Creaza på skolan så kan du ansöka om ett testkonto och Creaza med eleverna.

 

PS, glöm inte bort vår dagliga lek på Instagram Stories där vi presenterar nya karaktärer i form av "vem där". 

Ha en fortsatt fin start på veckan!

 

Med kreativa hälsningar,


Creaza-teamet!

Kategorier: Flipped Classroom, Cartoonist, Creaza, Animation, Tecknad serie, Digitalt berättande, produsent, multimodalt, språk, skola, tankekarta, Pandemi, likvärdigt lärande, udl, likvärdighet, rolig skola, samernas nationaldag