Vinnare av Halloween-tävlingen!

Skriven av Creaza den 2020-nov-13 09:25:04

Vinnare av Halloween-tävlingen

Amerikanska valet - en tankekarta

Skriven av Creaza den 2020-okt-13 17:12:37

Amerikanska valet - en tankekarta!

Den 3 november avgörs det 59:e amerikanska presidentvalet. Donald Trump mot Joe Biden. Republikanerna mot Demokraterna.

Creaza har lanserat Masterteman

Skriven av Creaza den 2016-sep-07 07:48:19

Som ni kanske har sett, har vi nyligen gjort vissa ändringar i menyn i Creaza. "Hem" -knappen har ersatts av två nya knappar, "Uppgifter" och "Verktyg". Under "Uppgifter" finns hundratals färdiga uppgifter, medan man under "Verktyg" kommer direkt inn i de olika verktygen.

Mindomo och AudioEditor fungerar som tidigare, medan båda Cartoonist och MovieEditor har fått nya spännande möjligheter. Om du öppnar Cartoonist under Verktyg, har du nu tillgång till alla teman. Elever och lärare kan välja bakgrunder, karaktärer och rekvisita från alla teman i sin tecknade serie.

Sommaren 2016

Skriven av Creaza den 2016-jun-27 15:03:03

Sommaren 2016 är här och många har nu fått en efterlängtad semester. I de nordiska länderna har skolorna tagit semester, medan skolor i exempelvis Nederländerna, England och USA fortsätter en bit ut i juli innan de börjar sin semester.  

Smart videoredigering

Skriven av Arild Storm den 2015-jun-22 11:47:45


När eleverna gör videor på skolan har dessa filmer en tendens att vara lite långsamma och inte alltid så roliga att titta på. De kunde drastiskt förbättras genom att följa några enkla steg.

I stället för att skjuta hela filmen i en tagning med liten eller ingen planering, kan man med några enkla steg göra både planering, filming och redigering mycket roligare. Och den färdiga produkten kommer att bli så mycket bättre och roligare att titta på.