Orange Day - Filmer från elever

Skriven av Creaza den 2020-nov-25 10:40:26

Idag lyser världen i orange, Som en ljus och optimistisk färg representerar det en värld fri från våld mot kvinnor och flickor.

Orange the World Logo 2020

Idag lyser världen i orange, Som en ljus och optimistisk färg representerar det en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. 

Många skolor har de senaste veckorna arbetat med tema jämställdhet och Orange day och vi har haft turen att få ta del av några av dessa fina arbeten. Känner du till exempel till historien bakom Orange Day? Hur ser elever på jämställdhet förr i tiden och vad är deras förhoppningar om framtiden? 

Läs mer om UN Women Sverige här och hur du kan stötta deras arbete här.

Historien bakom Orange Day - Systrarna Maribal

 

Orange_DAy (1)

 

 

Jämställdhet - då och nu - Thoren Växjö

 

Video 2

 

 

Video 1

 

Hur skapar vi en meningsfull dialog kring ett så laddat ämne tillsammans med elever? Läs mer i tidigare blogginlägg.

UN Women belyser behovet av att förändra normer och beteendet hos män och pojkar, det är en gemensam insats att bygga en trygg grund för alla barn där vi presenterar möjligheter och mångfald, förklarar vad det innebär att ha jämställdhet och lika värde för alla. Vi på Creaza väljer att göra det genom det vi är bäst på, att engagera elever genom kreativitet och skapande!

Vi vill bjuda in pedagoger och elever runt om i Sverige att arbeta med just Orange day och jämställdhet, vad det är, varför det är viktigt och hur kan man stötta kampen. Vår förhoppning med denna uppgift är att belysa problemet med kvinnors rättigheter och egenmakt, skapa delaktighet och genom Creaza arbeta med det femte globala målet - jämställdhet.

 

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet

 

Kategorier: EdTech, Cartoonist, Creaza, Animation, Digital storytelling, Tecknad serie, Digitalt berättande, Inkludering, digital kompetens, Skapande, videoredigering, aktiva elever, hållbar utveckling, samhällskunskap, udl, 25/11