Vinnare av Jultävlingen!

Skriven av Creaza den 2020-dec-18 14:54:04

Kära fantastiska Creaza-användare där ute!

Snögubbar

Det är möjligtvis att många av er skrollar förbi denna del för att snabbt se vilket bidrag som faktiskt har vunnit jultävlingen, men vi ville passa på att summera året. Vi på Creaza är så stolta och ödmjuka inför det faktum att vi får arbeta med så många hjältar där ute på skolorna. Alla lärare, administratörer och såklart även elever har ställts inför en ofantlig utmaning under året och att så många dessutom valt att komma igång och använda Creaza för att engagera eleverna gör oss så glada, TACK! Vårt mål framöver kommer att fortsätta att vara att assistera pedagoger i att göra lärandet roligare, mer engagerade och kreativt - för alla elever! 

Jultomten

Så, nu till tävlingen... Herregud, vilka berättare vi har där ute! Creaza har fått inte över 300 bidrag från över 15 kommuner. Vi visste givetvis att eleverna var duktiga, inte minst efter senaste tävlingen, men den idérikedom, noggrannhet och disciplin som bidragen genomsyrar är helt otroligt. Att bara ta fram finalbidrag var en väldigt lång process där det krävdes flera diskussioner internt för att nå konsensus. Först och främst så kunde vi inte enas om endast 5 finalister utan det blev 6 (men det hade lika gärna kunnat bli 20…).

 

Alla finalbidragen har noga följt instruktionerna, använt och kombinerat verktygets funktionalitet och innehåll på ett fantastiskt sätt. 

 

Vinnare (bio för hela klassen) - Boo Skola i Nacka

Förutom en fantastisk berättelse så har eleven här använt Cartoonists funktionalitet på ett unikt sätt. Zoom, animationer, ljud, musik och mycket mer har vävts ihop till en fin berättelse om flickan som inte trodde på tomten. Grattis Boo Skola!

2:a plats (5 biobiljetter): Villaskolan i Åhus/Kristianstad

Ännu en gång visar Villaskolan att framtidens Guldbagge-vinnare mycket sannolikt går på skolan. Tidigare tävlingen var det två elever tillsammans som kammade hem förstapriset i Halloween-tävlingen och nu hade de återigen två finalbidrag. Detta bidrag har använt en kombination av finess och kreativt berättande. Eleven har använt innehållet på ett sätt vi på Creaza inte tidigare har sett och vi har mycket imponerade av den idérikedom och påhittighet som eleven besitter.

 

julbollar

Vi hade som tidigare nämnt även 4 bidrag till där alla ska ha stor eloge. Det var tänkt att övriga bidrag skulle få en biobiljett var, men vi beslutade oss för att dubbla det med tanke på den glädje som samtliga bidrag skänkte oss under veckan. Ni är verkligen fantastiska och vi ser fram emot att se era framtida bidrag i kommande tävlingar!

Finalister (2 biobiljetter):

Färjestadens Skola - Mörbylånga

En väldigt duktig berättare med otrolig inlevelse. Du är grym! =)

Högstorpsskolan - Växjö

Wow, vi är så imponerade av engelskan! Även bra handling!

Villaskolan - Kristianstad

Ja, vi har faktiskt ytterligare ett bidrag från Villaskolan igen. Du vann dessutom sist. Fortsätt skapa berättelser så hoppas vi att vi får följa med på röda mattan om några år! ;) 

Odenslundsskolan - Tomelilla

Väldigt fin berättelse och inlevelse, du ska vara så stolt! 

Tack till alla duktiga elever och lärare som har deltagit under tävlingarna, som har lämnat återkoppling under året och som delat med sig av alla de fina arbeten ni har skapat. Vi önskar er nu alla ett riktigt skönt och lugnt lov där ni får möjlighet att vila upp er. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med er under 2021 och vi lovar att snart ha en massa nytt innehåll! =)

kransar

God Jul och gott nytt år önskar,

Creaza-teamet

creazateamet

Kategorier: Cartoonist, Creaza, årets digitala läromedel, IKT, Digital storytelling, chromebook, kreativt lärande, jultema, samhällskunskap, likvärdigt lärande, jultävling, vinnare