Vecka 44 - Crazy hectic, but Cr(e)azy fun!

Skriven av Creaza den 2018-nov-01 13:11:39

3202720458178227731

Vilken vecka (och det är bara torsdag)!

Vecka 44 är för många förknippat med ledighet, men för Sveriges pedagoger så innebär åtminstone de första dagarna kompetensutveckling. 

Vi på Creaza är väldigt stolta och glada att vi fick vara en del av kommunernas fullspäckade scheman och hjälpa dem med fortbildning inom digitalt berättande och multimodalt lärande.

Redan i måndags startade veckan med en heldag i Mölndal där Vibeke höll tre olika utbildningar på med totalt över 100 pedagoger!

I Stockholm befann sig även Creaza på Framtidens lärande/Skolforum och bland annat visade de nya ljudredigerings-möjligheterna i Cartoonist (mer info om detta kommer snart). Dessutom fick vi hjälp av 4 superduktiga elever och deras härliga pedagog Karin från Ängsholmsskolan i Täby som visade hur just de arbetade med tema demokrati i Creaza. Detta var otroligt uppskattat av  besökare på vårt "kreativa bord", men även av oss i Creaza.

stockholm

Under tisdagen fick vi istället hjälp av två elever, Linnea och Emelie och deras pedagog Stefan från Djäkneparksskolan i Norrköping. Eleverna fick i uppgift att dokumentera och intervjua folk på mässan och skapade sedan en kort film av detta. Vi fick även möjlighet att presentera arbetet på scen och Linnea och Emelie var så modiga och duktiga!

stockholm2

Vi vill givetvis tacka pedagogerna, men kanske framförallt eleverna från både Täby och Norrköping som kom till mässan på sitt lov (!!!) för att hjälpa oss.

Förutom Framtidens lärande befann sig även Vibeke och Kristin i Växjö (AV Media Kronoberg) respektive Mörbylånga på tisdagen för fortbildning och var båda mycket imponerade av alla duktiga pedagoger. 

4600624240009443597

2018-10-30

Cr(e)azy week rullar vidare med träff under torsdagen med Piteå, Luleå och Boden. 

Tack till alla för den fina responsen under utbildningsdagarna, vi ser fram emot att träffa er alla snart igen!

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet!

Kategorier: Cartoonist, Creaza, Sverige, Kreativitet, Digital storytelling, Digitalt berättande, Skapande, vecka44, Elever, Kompetens