Världens mest intuitiva videoredigering?

Skriven av Creaza den 2018-apr-16 08:53:31

blog-02

Som många av er vet så har vi på Creaza arbetat hårt de senaste månaderna med att få till en första version av videoredigering i Cartoonist, och nu är den äntligen här! Idag används Creaza i över ⅓ av Sveriges kommuner och samtliga av våra kunder har nu tillgång till detta.

Digitalt berättande är en modul i EUs 8 nyckelkompetenser för lärande och en del av läroplanen i alla ämnen. För oss på Creaza är det därför viktigt att skapa ett verktyg som motiverar och möjliggör för samtliga elever, oavsett ålder eller förutsättningar, att skapa fina berättelser, tankekartor, presentationer och filmer.

blog-03

En första version av nya Cartoonist finns nu ute och är väldigt enkel att använda, se bara filmen nedanför.

I Cartoonist ligger nu fyra olika universum/teman med filmklipp och animerade bakgrunder. När du klickar på ett filmklipp så dyker det upp på kanvasen/rutan och du bestämmer vart klippet ska starta och sluta.  När du har bestämt varaktighet på klippet så klickar du på “färdig-ikonen” och sedan gör du likadant för varje klipp som läggs till, så enkelt är det. Du kan självklart även blanda med tidigare Cartoonist-innehåll, egna mediafiler, text och tal precis på samma sätt som tidigare.

blog-01

För att redigera egen film så laddar du först upp denna i Creaza. Du finner sedan filmmaterialet i “mina mediafiler” nederst i menyn till höger i Cartoonist.

Vi är väldigt glada att äntligen kunna släppa en första version av videoredigeringen, även om den än så länge inte kommer med några större avancerade funktioner. Vi fortsätter att jobba hårt för utveckla videoredigeringen och under våren släpper vi flera nya möjligheter som rör detta.

PS,

Eftersom att detta är en helt ny funktion i Cartoonist så är vi ödmjuka med att det vissa saker kan förbättras. Därför ser vi gärna att ni kontaktar oss om ni stöter på lite problem: support@creaza.com.

Sprid gärna detta till era kollegor och elever eftersom att informationen inte alltid når samtliga.

Vi ser fram emot att höra er respons!

Med Kreativa hälsningar,

Creaza-teamet!

Kategorier: Collaborate, Video, Cartoonist, New Creaza, Creaza, Creativity, Movieediting, Digital storytelling, storyboard, Tecknad serie, Digitalt berättande, Nyheter, Uppgifter, Aktiv, Content, BettAwards, HTML5, digital kompetens, social kompetens, mp4, personalised learning, Partiledare, Tema, Sverige i dag, Val, Politik, Univers