Nytt efterlängtat tema i Creaza, Sverige idag!

Skriven av Creaza den 2018-mar-26 11:05:47

sverigeidag.png

I fredags släppte vi ett nytt, högaktuellt tema i Cartoonist för att hjälpa elever att ännu bättre skapa berättelser med nutida karaktärer, rekvisita och bakgrunder. En del av temat är fokuserat på valet i höst där vi hoppas kunna stimulera eleverna till ett engagemang och intresse för nyheter och politik och delaktighet i samhällslivet.

 

Medier som tidningar, radio, tv, video och sociala medier är en del av vår kultur och en källa för information. Tanken är det nya temat dels ska bidra till ett utforskande av nutida händelser, men också ett ifrågasättande och kritiskt granskande.

Med Creazas delningsfunktioner (filmexport och tilldelning) så kan arbetena enkelt delas och publiceras i allt från veckobrev till sociala medier.

OBS!

klipper.jpg

Tidigt i april släpper vi en jättenyhet som vi vet att väldigt många av er har väntat på. I flera månader har vi lagt mestadels av vår tid på att nu äntligen släppa videoredigering i Cartoonist. I och med detta blir Cartoonist ett helt unikt verktyg för digitalt berättande där vi förenklar möjligheterna för elever att på ett varierat och lekfullt sätt förmedla budskap och känslor i flera olika typer av berättande.

Legger-tekst.jpg

kombiner-video-grafikk.jpg

Vi hoppas att verktygets intuitivitet kommer att bidra till att videoredigering och filmskapande blir ett  bredare och mer inkluderande uttryckssätt i skolan än någonsin tidigare.

Mer information om nya Cartoonist kommer givetvis inom kort!

Vi ser fram emot att träffa er alla på SETT i Stockholm mellan 11-13 april. Ni hittar oss på monter H:36
 

Team Creaza


 

Kategorier: Video, Digital competence, Cartoonist, Creaza, Kreativitet, Creativity, Digital storytelling, Digitalt berättande, digital kompetens, mp4, Partiledare, Tema, Sverige i dag, Val, Politik