2(!) Påskteman, webinar & inspiration i sociala medier

Skriven av Creaza den 2020-mar-27 13:20:58

Påsk i Cartoonist

Glad-påsk

Påsken är precis runt hörnet, men det ser ut att bli en annorlunda sådan i år. Creaza har därför (på rekordtid) skapat helt nytt och relevant innehåll för att ändå få lite påskkänsla. Vi har skapat två nya mini-universum i Cartoonist, båda om påsk! Låt eleverna använda släppa lös sin kreativitet i en berättelse om påsken!

Påskeevangeliet

Jesus-rir-inn-i-Jerusalem

I detta universum kan eleverna arbeta med påskevangeliet med fokus på bakgrunden till varför vi firar påsken. Elever kan använda innehållet i påskevangeliet i kombination med det som redan finns i Cartoonist, samt använda eget material!

Påskfirande

påske

 

Påsk handlar även om många annorlunda "traditioner", där påskkycklingen och påskharen är del av det. Låt eleverna skapa sin egen påskhistoria! Eller kanske skriva en dagbok? Det finns många möjligheter!

Vi vill även passa på att påminna om CreazaSE på Instagram och Creaza - undervisningstips Sverige på Facebook där vi kommer att lägga upp mycket material under kommande veckorna!

Creaza - undervisningstips Sverige.

Här delar lärare exempel och idéer om hur man använder Creaza i olika ämnen och i olika stadier. Här hittar du också massor av instruktionsfilmer om hur Creaza fungerar.

Nästa vecka kommer vi att köra webinar på onsdag kl 15.15 med fokus på hur du kan använda Creaza i fjärrundervisning, registrera dig här:

Anmäl er här

Med kreativa hälsningar!

Creaza teamet

Kategorier: Tecknad serie, Digitalt berättande, kreativt lärande, videoredigering, undervisning, skola, grundskola, förskola, tankekarta, Moduler, aktiva elever, hållbar utveckling, pedagogik, fjärrundervisning, Corona, lärande, distansundervisning, samhällskunskap