Jultävling, jul-webinar och nytt julmaterial! =)

Skriven av Creaza den 2020-nov-27 09:35:37

Efter en väldigt lyckad Halloween-tävling med fantastiska bidrag och respons, så bestämde vi oss för att vi helt enkelt inte kunde låta bli att genomföra en jultävling. Dessutom har vi valt att bygga ut det befintliga jultemat med nya karaktärer, bakgrunder och rekvisita som släpps nästa vecka. Förutom att delta i tävlingen där de kan vinna fina priser till klassen så kan eleverna även skapa fina, julserier, julkort, julfilmer och julberättelser m.m i det nya temat.Julkalender

Det blir minst sagt en annorlunda jul i år och tyvärr innebär den nuvarande situationen att många inte kan fira jul med hela familjen. För att försöka bidra med lite värme tänker vi att bidragen även kan vara som ett digitalt julkort som eleverna  kan skicka till nära och kära, för ibland är de små sakerna som gör skillnad!

Kanske kan eleverna berätta om ett smart tips hur tomten kan leverera alla julklappar trots restriktionerna eller skapa en historia om hur de ska fira jul nästa år med hela familjen?

 

Det kan vara en spännande, rolig, knasig eller till och med en läskig berättelse och arbetet kan vara på svenska eller engelska och bedöms utifrån historiens kreativitet och handling. Tomten i Creaza

Vi kommer även hålla två kortare webinar för att bekanta sig med Creaza genom det nya jultemat. Vi kommer framförallt visa hur Creaza fungerar och hur ni kan delta i tävlingen. 

Webinar 1: 1/12 - klockan 15.15 (30 minuter)

Webinar 2: 2/12 - klockan 10.15 (30 minuter)

Dessa spelas även in, men kräver att man registrerar sig för att kunna se dem i efterhand. Efter webinaret skickar vi även elevexempel för mer tips och inspiration. 

PRIS TILL TÄVLINGEN:

1a pris: biobiljetter till hela klassen. 

2-5 pris: är en biobiljett

DEADLINE:

Sista datum för inlämning är 14 december klockan 23.59.

Creaza meddelar vinnarna senaste 18/12.

Lycka till!

JURY:

Juryn är som tidigare Creaza-teamet bestående av utvecklare, animatörer, sociologer och lärare med mer än 60 års kombinerad erfarenhet från klassrummet - från grundskola till gymnasiet.

 

Med vänlig hälsning,

Creaza-teamet!

Kategorier: Cartoonist, Tävling, Digital storytelling, Digitalt berättande, kreativt lärande, ljudredigering, videoredigering, grundskola, jultema, fritids