Creaza är "Årets digitala läromedel"... igen!

Skriven av Josef Holmqvist den 2015-okt-15 12:28:07

Vi i Creaza är jättestolta över att blivit tilldelade priset “Årets digitala läromedel” för andra gången. Creaza vann denna eftertraktade utmärkelse för första gången år 2013 och blev alltså nu igen tilldelade priset på den svenska konferensen “Framtidens läromedel 2015”. Konferensen består av inspirerande föreläsningar, seminarium, workshops och avslutas med utdelning av prisen Årets stipendiater 2015 och Årets digitala läromedel 2015. Prisen delades ut i Stockholm den 15 oktober.

Creaza är speciellt stolta över att mottagit detta pris igen då nomineringsprocessen innebär att det är elever, lärare och skolledare som själva står för nomineringarna.

Från venster: Arild Storm (COO) och Josef Holmqvist (Country Manager, Sverige) 

Här är några av nomineringarna som blev inskickade av olika svenska elever och lärare.

Anledningarna är flera: verktygen är mångsidiga och heltäckande. De är dessutom enkla, men förfinade, och väldigt användarvänliga... Verktygen ger möjligheter att arbeta multimodalt, med ett vidgat textbegrepp, och kompletterar på så vis "traditionella" läromedel på ett fint vis. Sist men inte minst: de är kreativa och roliga!
   
I NO-undervisningen har vi alltid en djungel av olika begrepp och samband som eleverna behöver hitta en struktur i. Creazas tankekartor (Mindomo) är ett perfekt hjälpmedel för att jobba med detta.
   
[...] därför att jag tycker att det var enkelt och smidigt med att t.ex lägga till ljud, bilder och ikoner till sina mindomo presentationer!
   
Eleverna får ett brett urval av verktyg där de kan använda det som de bäst kan uttrycka sig med.
   
Vi hadde prov i so och då skulle vi göra det på Creaza, det var mycket roliare på Creaza än ett vanligt prov på papper.
   
Eleverna får stora möjligheter att visa sin kreativitet på flera olika sätt,
   
Creaza förtjänar förstapriset för att programmet är kreativt, lätt att använda och lätt att anpassa efter olika årskurser och nivåer.
   
Det är ett enkelt läromedel att använda i klassrummet som gör eleverna engagerade och de tycker det va kul. De tycker framförallt om cartoonistan.
Josef Holmqvist
Skriven av Josef Holmqvist

Före detta lärare som idag jobbar i Creaza som Sverigeansvarige.

Kategorier: Creaza, årets digitala läromedel