BETT - Hållbarhet/nya möjligheter och en vår att se fram emot!

Skriven av Creaza den 2020-jan-20 17:30:03

Hej,

och välkomna tillbaka efter ledigheten!

Även om vädret försöker lura oss att halva terminen redan har passerat så är det faktiskt "bara" januari och BETT är runt hörnet. Som vanligt försöker vi tajma lite roliga nyheter lagom till mässan, och det lovar vi även detta år!

Skärmavbild 2020-01-20 kl. 16.21.17

I veckan släpper vi två nya teman/universum i Cartoonist. Ett tema finns redan upp i Cartoonist (högst upp menyn, hoppa in och se efter!) och nästa kommer ut vilken dag som helst. Det andra temat vi släpper heter Hållbarhet och är ett stort universum som vi har arbetat med i nästan ett år. I denna finner ni bland annat olika bakgrunder med platser på jorden som drabbats hårt av klimatförändringarna, filminnehåll samt en massa rekvisita och karaktärer. Det kan hända att vi inte har hunnit släppa allt den här veckan, så för er som undrar vart en viss karaktär är så oroa er inte, hon kommer!

Innan vintern skapade vi 15 uppgifter kopplade mot läroplanen och förmågor i SO, för mellan- och högstadiet. Dessa uppgifter ligger högst upp i uppgiftsbanken och kommer med instruktioner, syfte och vilka förmågor som mäts. Vår förhoppning är att dessa uppgifter ska förenkla för pedagoger att koppla just digitalt berättande mot aktuella ämnen och även ge inspiration kring till egna uppgifter. Vi har skapat uppgifter i samtliga verktygen, så om ni t ex vill arbeta med podcast så finns ett exempel ute nu!

Skärmavbild 2020-01-20 kl. 16.31.11

Sedan en dryg vecka tillbaka så är det även möjligt att infoga flera bilder, ljud och filmer samtidigt, mycket snabbare och bättre än tidigare.

Till sist, så vill vi bjuda in er som åker till BETT till vår monter SS32 (The Norwegian Classroom). Här kommer vi att visa massvis av elevexempel samt både nya och kanske framförallt kommande möjligheter i Creaza, det vill ni inte missa! Oroa er inte för att missa oss om ni tar er till The Norwegian Classroom, vi är lite extra "kreativt-klädda" i år... ;)

Skärmavbild 2020-01-20 kl. 16.48.46

Vi ser otroligt mycket fram emot denna terminen och att fortsätta vara en plattform för att hjälpa pedagoger att odla kreativitet och nyfikenhet för alla ämnen och åldrar!

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet!

Kategorier: Cartoonist, Digitalt berättande, podcast, ljudredigering, videoredigering, aktiva elever