Creaza lanserar: Animation för alla!

Skriven av Creaza den 2019-aug-27 08:35:18

Skärmavbild 2019-08-26 kl. 15.05.52

Äntligen är ett nytt spännande skolår igång, vi hoppas och tror att detta blir ett kreativt och lärorikt år. Under sommaren har vi utvecklat flera nya kreativa möjligheter i Creaza och ännu fler är på väg.

Under de två senaste veckorna så har vi redan hunnit träffa 100-tals pedagoger från Stockholm, Fredrikstad, Jönköping, Helsingborg och många fler där vi bland annat presenterat nyheterna som har tagits väl emot.

jonkoping

 

helsingborg

 

Nu kan alla skapa animationer!

Vi har nu lanserat enkel animation för alla. I Cartoonist kan man nu animera alla karaktärer, rekvisita, text, figurer och egna mediafiler. Detta ger eleverna och lärarna en massa nya och kreativa möjligheter för att skapa spännande och levande historier, film och andra arbeten, se bara på den här filmen till exempel.

 

Varje “objekt” som animeras har en position A och en position B. Varaktigheten på objektets animation styrs av varaktigheten på själva rutan/bilden. Objekt A och B kan ha olika storlek, olika grad av synlighet/transparens samt olika positioner.

Andra nyheter som är på plats är möjlighet att sortera och filtrera i “Mitt Innehåll”. Detta gör det mycket enklare att hålla ordning på alla Creaza-arbeten som elever och pedagoger skapar, samt att hitta specifika produkter.

Skärmavbild 2019-08-26 kl. 15.08.58

Till sist så har vi även lagt till ljudvågor på musik, inspelningar och ljudeffekter i både Cartoonist och Audioeditor. Detta förenklar klippning och redigering av ljud ytterligare.

Skärmavbild 2019-08-26 kl. 15.07.08

Återigen, flera STORA nyheter utlovas under hösten!

Vi önskar alla elever och lärare ett spännande och lärorikt skolår!

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet

 

 

Kategorier: Animation, Digitalt berättande, Film, podcast, ljudredigering, videoredigering, sorter, filter