15. mai hadde Aschehoug og Creaza en felles workshop med språkopplæring i LanguageLab og Creaza. I forkant av presentasjonen hadde Kristina Cleaverley, lærer ved Løkenåsen skole, jobbet med elever i henholdsvis engelsk og spansk. Elevene i spanskklassen skulle lage video filmet med mobiltelefon (eller annet) og redigere videoen i Creazas videoredigeringsverktøy, Filmklipperen. Elevarbeidene ble produsert i Filmklipperen og levert inn gjennom integrasjonen med Fronter. Elevarbeidene ble vurdert i Fronter.
I engelsk fikk elevene i oppgave å lage en tegneserie i Creaza på engelsk om andre verdenskrig. Temaet "Norge under okkupasjonen" er ett av flere universer tilgjengelige i Creaza. Under workshopen ble hele undervisningsopplegget fra oppgave til vurdert arbeid presentert. Kristina Cleaverley presenterte hvordan hun hadde tatt i bruk Creaza i undervisnigen på en kreativ måte. Alle elevarbeider ble levert inn i innleveringsmapper i Fronter. Elevene får også tilgang til Creaza gjennom integrasjonen med Fronter.
For elevene på Løkenåsen er dette kjent, da de pleier å bruke Fronter til å levere inn arbeidene i innleveringsmapper. Det var imidlertid nytt for dem å kunne levere inn både tegneserier og filmer de har laget via Fronter. Elevene arbeidet målrettet og fokusert med høy grad av motivasjon i dette arbeidet, og de var veldig fornøyd med å få lov til å bruke mobiltelefonene sine i forbindelse med skolearbeidet.
Deltakerne på workshopen besto av lærere fra alle skoleslag, representanter fra skoleiere og andre interesserte. De fikk arbeide med Creaza i en time etter presentasjonen. I workshopen fikk de veiledning når de trengte det, og deltakerne var meget begeistret for det de så.