17/3 webinar i Cartoonist, 23/3 webinar i Mindomo (15.15-16.00)

Skriven av Creaza den 2020-mar-03 16:41:00

Hej!

Nu är det dags för två korta webbinarium, fullproppade med inspiration och exempel på hur verktygen används i andra kommuner - för att ge dig tips kring hur du enkelt kan komma igång md dina elever!

Creaza placerar eleverna som producent och hjälper pedagoger att göra lärandet till något kreativt och roligt - där ALLA elever har möjlighet att växa och utvecklas efter egna förutsättningar!

Cartoonist webinar

Anmäl dig till webinar i Cartoonist den 17/3 klockan 15.15-16.00

I detta webinar kommer vi att fokusera på nya Cartoonist där både pedagoger och elever enkelt skapar tecknade serier, presentationer, redigerar film och ljud m.m. Cartoonist består av en massa olika teman som i sin tur innehåller bakgrunder, karaktärer och rekvisita. Elever och pedagoger kan enkelt kombinera eget material med det färdiga innehållet i verktyget.

Vi kommer att börja med att gå igenom hur verktyget fungerar och därefter avsluta med att visa flera elevexempel på hur det kan användas i olika ämnen och åldrar.

Så om du har funderat på hur du och eleverna kan komma igång med att arbeta multimodalt - och hjälpa eleverna att uppfylla de digitala målen i läroplanen så rekommenderar vi dig att anmäla dig på länken ovan! =)

Mindomo webinar

Anmäl dig till webinar i Mindomo den 23/3 klockan 15.15-16.00.

I detta webinar kommer vi gå igenom tanke-kartverktyget Mindomo och alla dess möjligheter.

Vi kommer att inleda med att visa lite olika möjligheter inne i verktyget och därefter avsluta med att visa flera exempel som man Mindomo faktiskt används på.

Mindomo låter dig skapa tankekartor och presentationer med text, länkar, bilder, videos och ljud. Kombinera material från webben med Mindomos inbyggda bibliotek och dina egna uppladdade filer. Det är också möjligt samarbeta i realtid.

Är detta något som du är intresserad av att börja arbeta med och introducera till dina elever, anmäl dig på länken ovan!


Vi ser fram emot att hjälpa dig att komma igång med digitalt berättande!

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet!

 

Kategorier: Mindomo, Cartoonist, Digitalt berättande, Webinar, multimodalt, ljudredigering, videoredigering, skola, grundskola, tankekarta, aktiva elever, hållbar utveckling, pedagogik