Creaza-lyspunkter på luciadagen

Skjermbilde 2021-12-13 kl. 11.34.38

Det nærmer seg jul med stormskritt. Noen avslutter skoleåret denne uka, andre venter til neste. Siden det er luciadagen i dag, vil vi gjerne komme med noen fine Creaza-lyspunkter som dere kan ta i bruk allerede nå.

gull

Nytt innhold i Cartoonist

Siden sist blogg (som bare er noen uker siden) har vi fylt på med enda flere tema i vårt tegneserieverktøy! Nå kan elevene lage spennende piratfortellinger, gjenfortelle eventyret om Gullhår og de tre bjørnene, lære om ulike trosretninger og religioner og dra på reiser under havet. Alt materialet ligger og venter på å bli tatt i bruk inni Cartoonist!

Skjermbilde 2021-12-13 kl. 11.38.22

Veiledningsmateriale

Læremidlene våre oppdateres nå med små veiledningsfilmer som enkelt viser hvordan læremidlene kan tas i bruk. Disse filmene finner dere på læremidlenes hjelpesider, slik som i Creaza engelsk. I Creaza samfunn 5-7 har vi også utarbeidet fiks ferdige, detaljerte veiledningsdokumenter i flere av læremiddelets tema. Dette gjør det lett og trygt å komme i gang med læremiddelet.

Nytt innhold i læremidlene

Sjekk vårt unike læremiddel i Creaza naturfag for 5. - 7. trinn. Her kan du se noen smakebiter av noe av det elevene kan gjøre for å forstå sammenhenger.

Her kan du se litt hvordan vi har jobbet med å utvikle Creaza naturfag 5-7 og hvordan vi tenker at dette læremiddelet virkelig tar tak i fagets egenart i lys av læreplanen.

 

Vi oppdaterer alle våre læremidler fortløpende. Vi fyller på med relevant fagstoff hele tiden. I tillegg til å holde alle våre læremidler “varme” gjør vi i disse dager følgende:

  • Creaza samfunn 1-4 får nye temakart i flere tema. Vi korter ned de største temakartene og deler dem inn litt annerledes, slik at fagstoffet blir enda mer tilgjengelig for de yngste elevene. Det fylles også på med nye oppgaver.
  • Creaza samfunn 5-7 fylles på med mange nye filmer laget av vår dyktige samarbeidspartner the Branch. Det blir også gjort oppdateringer på temakartene og fylt på med nye oppgaver.
  • Creaza samfunn 8-10 og VGS gjennomgår en kraftig oppgradering. Temakart oppdateres, og det fylles på med nye faktatekster og oppgaver hele tiden.
  • Creaza engelsk har fått mange flere klassiske tekster som er tilpasset målgruppen i språk og vanskegrad. Disse tekstene er illustrert og skriftliggjort. De skal hjelpe elevene i sin leseforståelse. Det er også fylt på med faktatekster og skjønnlitterære tekster i mange temaer. Disse tekstene er skrevet til Creaza engelsk. De skjønnlitterære tekstene blir kun fremstilt muntlig, da de skal trene elevenes lytteforståelse.
  • Creaza KRLE 5-7 og Creaza KRLE 8-10 fylles det hele tiden på med nytt innhold - både temakart, oppgaver, faktatekster, filosofiske tekster og dilemmatekster. De siste ukene har det også kommet ut mange spennende podkaster!

Vi gleder oss også over å fortelle at vi nå satser for fullt på å skape Creaza naturfag 8-10, og redaksjonen er godt i gang med arbeidet! Dette blir så spennende!

Vi ønsker dere en god innspurt mot juleferien så lenge.

Varm hilsen fra Creaza-teamet

Creaza

Emner: 21st Century skills, Cartoonist, Creaza, Blog, Samfunnsfag, Ungdomsskolen, Oppgaver, Oppgavebank, Moderne, Fremmedspråk, digital historiefortelling, tegneserier, Tegneserie, Nyheter, Klasserommet, KRLE, Tankekart, Samarbeid, jul, barnetrinn, Elever, produsent, juleunivers, multimodalt, presentasjoner, språk, engelsk, digitale læremidler, grunnleggende ferdigheter, skole, samfunnskunnskap, Creaza samfunn, Historie, nytt innhold, Hverdagsmagi, godteriskåla, Creaza engelsk, dinosaur, naturfag, Creaza naturfag, kroppen, verdensdeler, lucia, Veiledningsmateriale

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!