Lag en film!

Når man åpner Cartoonist, finner man arbeidsflaten i midten, innholdet til høyre og rutene nederst. Til høyre finner du oversikten over de ulike tegneserieuniversene. Over universene har du mulighet til å veksle mellom Tegneserie, Video og Lyd. Når du velger Video finner du en rekke univers med ulike filmklipp som kan settes rett inn i ruta. Her ser du hvor enkelt det er å lage en film:

Mine filer
Her finner du bildene og videoklippene du har lastet opp til din Creaza-konto. Disse kan du bruke i filmen din. Du kan lese mer om opplasting av filer her

Legg lyd til rute
For å ta opp lyd på en rute/filmklipp klikker du først én gang på mikrofon-ikonet for å tillate lydopptak. Deretter klikker du én gang for å starte lydopptaket og én gang til for å stoppe og lagre det. Lydopptaket vil da automatisk legge seg på den valgte ruten. Det vil også lagres på din konto, slik at du kan bruke det ved en senere anledning. Hvis du trykker på det blå ikonet til høyre for mikrofon-ikonet, vil du få tilgang til et stort bibliotek med lydeffekter, dine tidligere lydopptak og lydfiler du har lastet opp til din Creaza-konto. Lydfiler som er lagt til på denne måten, vil kun legge seg på den ruten man er på.

Legg musikk til hele filmen
Trykk på Legg musikk til tegneserien nederst i venstre hjørnet for å få tilgang til flere hundre musikkfiler. Du kan også velge Mine lyder for å få tilgang til dine lydopptak og lydfilene du selv har lastet opp. Lydfiler som legges til herfra, vil dekke hele filmen.

Eksport av fullført produkt
Når du er ferdig med å redigere produktet ditt, bør du eksportere det for å få det ut i god kvalitet.