Naturfag-hverdagsfaget!

Vaer

Naturfag - hverdagsfaget!

Det er så mange spørsmål fra barn og unge som relaterer seg til naturfag. Barn undrer så mye. De er så nysgjerrige - hele tiden!

- Hvorfor er det hele maiskorn i bæsjen, pappa?
- Hvor kommer egentlig vinden fra?
- Hvorfor er tidsforskjellen så liten mellom Norge og Sør-Afrika? Det er jo på andre siden av jorda!
- Hva er perlemorskyer?
- Hva er bak verdensrommet?
- Hva er egentlig strøm, sånn egentlig?
- Hvor ofte er det fullmåne? Er det en gang i måneden?
- Mamma, jeg så en film på VG der musene ryddet arbeidsbenken til mannen. Kan ikke vi få sånne mus?

Naturfag er et viktig fag gjennom hele grunnopplæringen. I læreplanen om naturfagets relevans og sentrale verdier står det blant annet: 

  • “Naturfag er et sentralt fag for å beskrive og forstå hvordan vår fysiske verden er bygget opp”
  • “Kunnskap om samspillet mellom natur, individ, teknologi og samfunn kan fremme elevenes evne til kritisk tenkning og bidra til at de tar bevisste valg i hverdagen”
  • “Naturfag skal forberede elevene på et arbeids- og samfunnsliv som vil stille krav til en utforskende tilnærming og teknologisk kompetanse”
  • “Naturfag skal bidra til undring, nysgjerrighet, skaperglede, engasjement og nytenkning hos elevene ved at de får arbeide praktisk og utforskende med faget”

Naturfag er et kjernefag for å forstå verden og naturfaglige spørsmål diskuteres hver eneste dag i hjem, på skole, på arbeid og i media. Det kan være alt fra snø, temperatur, mat, helse, raketter eller avskoging. I kompetansemålene skal elevene gjøre naturfag. De skal utforske, presentere, beskrive, samtale, gjøre rede for, drøfte og bruke. Verbet utforske er desidert mest brukt i kompetansemålene.

I Creaza naturfag gir vi elevene mulighet til å bruke verbene over på en motiverende måte. Elevene skaper og modellerer. I denne filmen ser du noe av alt innholdet elever og lærere kan bruke for å skape.


I Creaza naturfag finner man også en rekke filmer, tekster, presentasjoner, modeller og animasjoner som forsøker å informere, utfordre og skape enda større nysgjerrighet og lærelyst hos elevene. 

Hvorfor har Norge som land blitt "rike" på olje? Hva skjedde egentlig?

Kan en kjemisk reaksjon ha med følelser å gjøre?

Nervesystemet - det er seriøst krevende greier - hvorfor skal vi kunne noe om det?

 

Raketter og Elon Musk. Hvordan funker det egentlig med raketter?

Er du nysgjerrig? Har du ikke tilgang til Creaza naturfag, men vil høre mer om dette? Ring oss på 47 77 88 00 eller send en mail til post@creaza.com, eller fyll ut skjema for å få tilgang med en gang

Vi ønsker deg en spennende dag med mye ny utforsking!

Hilsen 

Team Creaza

 

Creaza

Emner: Creaza, Kreativitet, Læring, barnetrinn, ungdomstrinn, skole, aktive elever, naturfag, Creaza naturfag, Hverdag, alle, utforskertrang, nysgjerrig, kjemi, undring, spennende, biologi, fysikk, elon musk, raketter, kjemiske reaksjoner, nervesystemet, natur, oljeeventyret

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!