Temaer i Cartoonist

eventyrere

Vi håper du er godt i gang med det nye året!

For å gi deg en “flying start” på 2022, tenker vi i denne bloggen å si noe om:

  • Nytt innhold i Cartoonist 2021
  • Hvordan Cartoonist er inndelt og hva det kan brukes til
  • Undervisningstips til de nyeste temaene

Nytt innhold i Cartoonist 2021

I 2021 satset vi skikkelig og fylte på i Cartoonist med intet mindre enn 18 nye temaer! Mulig vi snuser på en aldri så liten verdensrekord der, altså. Alt dette nye innholdet er selvsagt unikt for Creaza.

For å oppsummere følger her en liten oversikt over de 18 temaene: Identitet, Religioner og livssyn, Rammer, Havet, Dyr og landskap, Dinosaurer, Insekter og småkryp, Naturfag, Atomer, molekyler og grunnstoffer, Kroppen, Puberteten, Historiske personer, Eventyrere, Hans og Grete, Gullhår og de tre bjørnene, Pirater, Superhelter og Godteriland.

Parallelt med nytt innhold som kommer til, lages det oppgaver i oppgavebanken som gjør at det er enkelt å ta de nye temaene i bruk. I tillegg holder vi eksisterende læremidler oppdaterte og vi skaper nye læremidler hvor nytt Cartoonist-innhold brukes.

Hvordan Cartoonist er inndelt og hva det kan brukes til

For å få organisert alt innholdet litt ryddigere, har du sikkert sett at vi har gjort om litt på inndelingen. Vi har sortert alle temaene våre i fire hovedunivers: Samfunn, Natur, Historie og Fiksjon.

I Samfunn finner du temaer som er nært knyttet til samfunnsfag og religion. Her er også masse flott innhold som kan brukes når dere jobber med de tverrfaglige temaene som demokrati og medborgerskap og folkehelse og livsmestring.

havetI Natur er det mange tema knyttet til bærekraftig utvikling, naturen, klima og selvsagt naturfag.

Historie er flott å bruke når dere arbeider med kjente historiske epoker. Her kan man også jobbe med liv og virke til berømte forfattere, oppdagere, filosofer, musikere, idrettsstjerner og politikere.

haI Fiksjon kan man virkelig slå seg løs og la kreativiteten strømme. Her kan man leke seg med magi og superkrefter og reise på utrolige reiser. Og selvsagt kan alt innholdet i alle universene/temaene la seg kombinere - noe som gjør mulighetene for å skape fantastiske digitale historier ubegrensede.

Temaene egner seg også godt til å bruke i språkfagene - uansett hvilket språk man skal jobbe med. I tillegg er innholdet vårt supert å bruke til å jobbe med grunnleggende ferdigheter som lesing, skriving, regning, muntlige ferdigheter og digitale ferdigheter! 

Fremover vil vi presentere noen undervisningstips til de ulike temaene man finner i Creaza Cartoonist. Her kommer et tips på hvordan man kan bruke temaet religioner og livssyn

prestReligioner og livssyn

I dette temaet kan elevene jobbe med ulike religioner og livssyn og menneskers liv knyttet til dette. Elevene kan skape historier og presentasjoner tilknyttet hinduisme, buddhisme, jødedom, kristendom, islam og livssynshumanisme. De kan her presentere ritualer, seremonier, gudstjenesteliv og andre samlinger. Temaet inneholder også en rekke karakterer som hører sammen i familier med besteforeldre, foreldre og barn i ulike aldre. Disse karakterene er ment å speile mangfoldet i samfunnet rundt oss og er et godt utgangspunkt for å skape fortellinger om likeverd, identitet og mangfold, noe som er sentrale temaer i KRLE-faget.

2022

Det kommer mye nytt innhold også i 2022. Om kort tid slipper vi et fantastisk flott tema om samisk hverdag. Dette skal være klart slik at dere kan bruke innholdet i forbindelse med den samiske nasjonaldagen 6. februar.

Som vi gleder oss! Det håper vi du gjør også!

Gode dager ønskes fra Creaza-teamet

Creaza

Emner: Cartoonist, Creaza, Samfunnsfag, Læring, Tema, Univers, språk, Læremidler, Historie, nytt innhold, naturfag, fiksjon, religion, livssyn

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!