Nytt stort historisk univers er lansert

usa_640

Vi har nå lansert et nytt stort historisk univers med masse gode og relevante bakgrunner, karakterer og rekvisitter fra 1700- og 1800-tallet. Universet heter også nettopp det, "1700- og 1800-tallet", og du finner det øverst hvis du åpner Cartoonist fra Verktøy. 

Arbeidernes_rettigheterDet finnes en rekke temaer og områder i flere fag hvor dette universet egner seg godt til å lage spennende og faglige digitale historier. Både på ungdomstrinn og videregående er det mange kompetansemål man kan jobbe med i f.eks, samfunnsfag, historie og KRLE.

Frankrike_640

versailles-1

Et tema man kan jobbe med er den franske revolusjon som var en voldsom revolusjon som skapte mange forandringer i samfunnet. På denne tiden var Frankrike et stendersamfunn. Elevene kan lage en presentasjon om denne revolusjonen og hvordan den utviklet seg. Hvordan styrte Ludvig den 16., og hvorfor var folket i Frankrike misfornøyde med måten landet ble styrt på?

Barnearbeid

Et annet område som er viktig i et historisk perspektiv, er barnearbeid og hvordan det ble sett på (av voksne) den gang sammnelignet med i dag!

Du finner mye innhold i dette universet, deriblant kjente personer som George Washington, Voltaire, Marie Antoinette, Karl Marx, Florence Nightingale og Charles Darwin. Du finner også masse detaljerte bakgrunner som Boston havn, Versailles og kullgruver, i tillegg til mye relevant rekvisita.

Nytt læremiddel i samfunnsfag i høst

"1700- og 1800-tallet" er et omfattende univers med mye innhold. Universet vil inngå i et større læremiddel i samfunnsfag som er laget med støtte fra UDIR og som lanseres denne høsten. Læremiddelet er bygget på kompetansemål i samfunnsfag på ungdomstrinnet og på VG1 og er laget for tospråklige elever. Det er utviklet i samarbeid med UDIR, NAFO, flere skoler, lærere i samfunnsfag, språkrådet m.fl. Vi gleder oss til å lansere det senere i høst!

Begrepskart og temakart i læremiddelet

Eksempel på temakart: "Opplysningstiden"

opplysningstid

Eksempel på temakart: "Revolusjon"

revolusjon

I dette læremiddelet vil man i tillegg til det nye universet, og annet kjent innhold i Creaza, få tilgang til flere hundre begreps- og temakart som beskriver, forklarer og visualiserer både fagspesifikke og tverrfaglige begreper som er vesentlige i samfunnsfag. Målet er at dette skal gjøre det enklere for elever å forstå begreper og temaer og bygge kunnskap og kompetanse gjennom stor elevaktivitet.

Logg deg på Creaza og ta en titt på det nye universet som ligger øverst i Cartoonist når det åpnes fra Verktøy.

Hilsen 

Team Creaza 

 

Creaza

Emner: Forhistorie, Samfunnsfag, USA, Moderne, Fremmedspråk, digital historiefortelling, Inkludering, Tegneserie, Nyheter, Klasserommet, Læring, Aktiv, Tankekart, Content, Tospråklige, Sosial kompetanse, Samarbeid, Tema, Univers, Læremiddel, Frankrike, Begrepskart, Temakart, Industrielle revolusjon, Revolusjon, Boston

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!