Creaza hjelper elevene å forstå

ki

Skolefolk over hele landet klør seg i hodet. Det er ikke lus, men kunstig intelligens som får det til å klø. Eller krible. Her er jo folk litt ulike. Mange grubler over hvordan man i alle dager skal klare å forhindre at elever bare kopierer og leverer tekst som tjenester som KI har laget. Nye KI-løsninger og tjenester annonseres og lanseres hyppig, senest fra Microsoft i dag. Dette gir muligheter. Mange elever kan få seg en "sparringspartner". Men dette gir også mulighet for å jukse eller forsøksvis overflatelæring. For oss som jobber i og med skolen vet vi at elever alltid har hatt muligheten til å ta andres åndsverk, kopiere andres arbeid og kalle det sitt. 

Kunstig intelligens kan gi raske og gode svar og løsninger. Men for å få til den gode dybdelæringen må elevene bearbeide fagstoff, tekst og gode svar. Det som er så befriende enkelt med Creazas kreative verktøy er at uansett hvilke kilder elevene måtte ta i bruk, så må de alltid bearbeide fagstoffet for å gi det sitt uttrykk i Creaza. Når elevene får bruke Creaza blir det mindre overfladisk innlæring, avskrift og reproduksjon.

Denne fine filmen forklarer enkelt hva vi mener:

Eller så kan vi også si det som lærer Reidun Dalan på Byremo videregående sa det: "Selv om de kan bruke KI til innholdet, må de likevel jobbe med stoffet når de skal lage noe, så da lærer de noe uansett."

Enten de skal lage tankekart i Mindomo, fortellinger eller forklaringer i Cartoonist eller podkaster i AudioEditor så fordrer bruken av Creazas verktøy at fagstoffet må forstås, bearbeides og etterpå formidles. Så her har dere en enkel og genial løsning i møte med framtiden. Vi trenger ikke å gå rundt det som er vanskelig, vi møter det med all vår kløkt, kunnskap, livserfaring - og Creaza.

Om ikke lenge møtes mange av oss på en av Norges største skolemesser i Trondheim, NKUL. Det blir fantastisk med litt avsatt tid til skoleprat med mennesker som brenner for skole og læring. Vi gleder oss stort og håper virkelig du svinger innom stand 47 om du er på plass i Trondheim. Er du på NKUL kom gjerne på  vårt seminar 29. mai kl. 13.30 for å se nyheter i Creaza.

Vi elsker det vi driver med og vil gjerne utdype hva vi mener i teksten over her. Det er også mulig å ta kontakt med oss om du ikke skal på NKUL. Skriv til oss på post@creaza.com om det er noe som helst - stort og smått.

Gode dager ønskes fra
Creaza-teamet

Creaza

Emner: EdTech, Cartoonist, Creaza, NKUL, Kreativitet, digital historiefortelling, Læring, produsent, Dybdelæring, aktive elever, Forteller, ki, ai, forståelse, sammenhenger

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!