Nå kan alle lage video

blog-01

 Endelig har vi i Creaza lansert første versjon av videoredigering i Cartoonist. Dette er nå tilgjengelig for alle våre kunder. Alt er bygget i HTML og fungerer på samme måte som dere kjenner Cartoonist. 

Dette er første versjon og den er meget enkel å bruke. Bare se på filmen nedenfor.


 

I Cartoonist har alle fått en ny fane i menyen til høyre. Der ligger det 4 univers/temaer med filmklipp og animerte bakgrunner. I hvert univers finnes det en rekke filmklipp. Dersom man klikker på et filmklipp dukker det opp på canvas/ruten og du bestemmer hvor filmklippet skal starte og slutte. Du kan også justere volum dersom det er lyd på filmklippet. Når du har bestemt varighet på klippet klikker du på "ferdig-ikonet". Legg til nye filmklipp ved å legge til nye ruter. Så enkelt er det. Du kan legge til Cartoonist-innhold, egne mediefiler, tekst og tale akkurat på samme måte som i Cartoonist.

blog-03

Dersom du ønsker å redigere egen film, må du først laste denne opp i Creaza. Deretter finner du filmmaterialet i "Mine Mediefiler" nederst i menyen til høyre i Cartoonist. Disse klippene fungerer identisk med innholdet i Creaza.

I første versjon, som kanskje er den enkleste noensinne laget for elever og lærere, (i hele skoleverden?), har du ingen avanserte muligheter for videoredigering. Ytterligere funksjonalitet vil bli lagt til utover våren og sommeren.

blog-02

Vi har utviklet og testet mye på Chromebook, iPad, PC og Mac. Men vi har ikke testet så omfattende som mange tusen elever og lærere vil gjøre hver eneste dag. Tilbakemelding fra dere er veldig viktig. Dersom noen opplever problemer ønsker vi feedback på support@creaza.com.

NB! Viktig

Denne nyheten og informasjon rekker ikke nødvendigvis frem til dine kollegaer og til alle lærerne. Vi oppfordrer alle til å dele informasjonen med alle lærere ved skolen og i kommunen/fylkeskommunen. Da spres informasjonen mest og best!

Med stor, kreativ og lekende hilsen

Team Creaza

 

Creaza

Emner: 21st Century skills, Video, Cartoonist, New Creaza, Creaza, Kreativitet, Læreplan, Digital storytelling, digital historiefortelling, Film, Nyheter, Digital kompetanse, Samarbeid, mp4, personalised learning, Tema, Univers, Læremiddel

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!