En innholdsrik høst

nyec.png

Rett før sommeren lanserte Creaza en helt ny Cartoonist, som er laget i HTML. Tilbakemeldingene på nye Cartoonist har vært veldig positive. Samtidig har vi gjennom sommeren og starten av høsten videreutviklet løsningen, slik at den skal være så enkel som mulig å ta i bruk og ha god ytelse.

Vi har også lagt til flere nye funksjoner som har vært etterspurt, deriblant zoom-funksjonalitet, embed-funksjonalitetprint, og flere tekstelementer. Under ser du hvordan du kan jobbe med karakterer i Cartoonist!

Hjelpesider

Du finner flere filmer og mer info om det nye på hjelpesidene til Cartoonist.

Vekst

I Norge har det vært en vekst i bruk av Creaza på over 50% denne høsten sammenlignet med forrige høst. Det er gøy at så mange elever og lærere bruker Creaza i undervisningen og gir så positive tilbakemeldinger. Inkludering er et begrep som går igjen fra mange lærere. Alle elevene lykkes med å produsere noe de kan være stolte av. Det er viktig for oss!

Under ser du et eksempel på en tegneserie av en ungdomsskoleelev som har løst oppgaven: "Hvem var Jesus egentlig?"

Nyheter:

Creaza har mange store og gode nyheter på plakaten fremover. Om noen uker kommer det en helt ny app for iPad som forbedrer arbeidsflyten og som gjør det lettere å bruke Creaza i kombinasjon med andre systemer og plattformer som brukes i skolene. 

Men den aller største nyheten kommer først til vinteren. I nye Cartoonist har vi lagt til hele musikk- og lydbiblioteket i Creaza samt gjort det enkelt å spille inn egen tale og fortellerstemme. Til vinteren inkluderer vi film!

 video2.png

Filmbiblioteket i Creaza vil inkluderes i Cartoonist og man vil kunne bruke det i kombinasjon med lydbiblioteket, egen film, egne bilder, egne lyder og ALT innholdet i Creaza! Dette blir veldig spennende!

 bakgard.png

Til vinteren lanserer vi også et helt nytt Univers i Cartoonist. Vi lager nå masse bakgrunner, karakterer og rekvisitter knyttet mot ulike historiske hendelser fra 1700- og 1800-tallet. Det vil blant annet bli innhold relatert til den industrielle revolusjon og viktige hendelser i europeisk og amerikansk historie!

begrep.png

I et prosjekt i samarbeid med UDIR lager Creaza et helt nytt læremiddel for tospråklige i samfunnsfag for 8. til 10. trinn samt VG1. Dette er et nytt og spennede læremiddel med fokus på begrepsforståelse og elevaktivitet! Blant det nye finner du for eksempel mer enn 150 begreps- og temakart i Mindomo!

Nye mennesker:

Creaza har også ansatt nye mennesker. Ketil Andersen er vår nye kreative leder. Ketil tegner det nye universet som kommer til vinteren. Vibeke Omberg er engasjert som prosjektleder for UDIR-prosjektet, i tillegg til sin lærerjobb. David Quist er ny Country Manager i Sverige og følger opp de mange svenske skoler og kommuner som bruker Creaza.

Nå nærmer det seg høstferie for mange og vi ønsker alle en riktig god høstferie. 

Dersom du lurer på noe er det bare å kontakte oss!

Hilsen

Team Creaza

 

Creaza

Emner: 21st Century skills, Video, Mindomo, Cartoonist, Creaza, Innhold, Verktøy

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!