Psykisk helse på timeplanen

psykisk helse

Folkehelseinstituttet oppdaterte i september Folkehelserapporten med ferske tall knyttet til psykiske plager og lidelser hos barn og unge. Selv om det er dyster lesing, har vi heldigvis mange motkrefter i samfunnet rundt oss! Over hele Norge markeres verdensdagen for psykisk helse den 10. oktober.  Årets kampanje markedsføres under hashtaggen #lagplass og har fokus på å gjøre våre viktigste møteplasser mer inkluderende.
Du har sikkert allerede mange tanker om hva elevene bør kunne om inkludering, men både det å gi noen plass og å finne sin plass kan være ganske vanskelig selv for voksne. I Creazas verktøy og læremidler finnes det masse flott innhold som kan hjelpe dere på veien.

I Creazas verktøy kan elevene lage presentasjoner, fortellinger, filmer, podkaster, hørespill, radioteater, stemningsbeskrivelser, dikt, musikk og forklaringer. La elevene uttrykke seg på egne premisser med alt det visuelle innholdet som ligger klart, og lydsette produktene med stemningsfull musikk og passende tekst.

Hvis du vil jobbe med sentrale ord og begreper knyttet til psykisk helse, vil vi anbefale deg å ta en titt på den tverrfaglige begrepsbanken vår i Creaza ukrainsk. Her finner du begrepsforklaringer knyttet til følelser og livsmestring. Det finnes oppgaver til hvert begrep, og materialet finnes både på norsk og russisk/ukrainsk.

Vi vil også slå et slag for læremidlene våre. Scroll deg fram til det som er mest relevant for deg!

Småskolen
Sjekk ut lærerinnholdet på Alfabetplaneten! Der finnes en helt egen bolk som heter “Sosial kompetanse” hvor elevene bruker fortellinger og oppgaver til å trene på ulike sosiale ferdigheter. 

I Creaza samfunn 1-4 er modulene “Rett og galt”, “Demokrati” og “Identitet” superrelevante!

psyk helse småskolen

Mellomtrinnet
I Creaza samfunn 5-7 har vi en egen modul vi har kalt “Folkehelse og livsmestring” som er helt perfekt i anledning verdensdagen. Sjekk særlig ut temaet “Det gode liv” - her er det masse gull for deg som vil jobbe med klassemiljø! "Identitet" og “Forvandlingen” har også masse flott innhold.

I Creaza KRLE 5-7 er det også masse flott innhold under modulen “Etikk”. Her finner du mange aktuelle tema. Særlig vil vi trekke fram “Å leve sammen” og “Vi er forskjellige” hvor du finner fantastiske presentasjoner med refleksjonsspørsmål som er spot on. 

Creaza English har også mange morsomme leker og aktiviteter som innbyr til bevegelse, latter og moro i engelskfaget - det finner du under “Fun and games”.

psykisk helse mellom

Ungdomstrinnet
I Creaza samfunn 8-10 anbefaler vi at du tar modulen “Identitet” i nærmere øyesyn. Bruk temaene “Identitet”, “Mangfold” og “Livsmestring” og utforsk alt det flotte innholdet som finnes her.

Selv eldre elever har godt av å tulle og fjase litt. I den anledning bør du sjekke ut Creaza English. Her er det mange leker og aktiviteter som innbyr til bevegelse, latter og moro.

I Creaza KRLE 8-10 er det masse aktuelt innhold under modulen “Etikk”. Sjekk gjerne ut temaene “Hvordan leve sammen” og “Vi er forskjellige!” for å finne relevant innhold.

psykisk helse ungdomstr



Videregående
I Creaza samfunn VGS har vi løftet blikket. Her vil du finne masse relevant innhold under modulen “Individ og samfunn”, for eksempel høyaktuelle tema som “Livsmestring” og “Det inkluderende samfunnet”.

psykisk helse vgs

 

Har du lyst til å ta en nærmere titt på våre læremidler, men har ikke tilgang? Da kan du få en gratis prøveperiode på web.creaza.com/prove.

Vi ønsker dere veldig gode dager!

Varm hilsen fra Creaza-teamet

Creaza

Emner: EdTech, Samfunnsfag, Inkludering, KRLE, Læring, Sosial kompetanse, psykisk helse, undervisning, engelsk, digitale læremidler, mestring, skole, Dybdelæring, skaperglede, LK20, alfabetplaneten, begynneropplæring, lagplass, utforskertrang, tilpassetopplæring, fagfornyelsenipraksis

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!