Skapa en tecknad serie!

För att lägga till en bakgrund klickar du eller drar och släpper den från menyn till höger. För att sedan göra ändringar på en bakgrund så klickar du på de tre strecken på rutans miniatyrbild nederst på sidan.

• Tillstånd: De flesta bakgrunder har flera olika tillstånd som man kan välja mellan, till exempel dag och natt.
  • Kopiera: Lagra en kopia av hela rutan, inkluderat allt innehål.
  • Ta bort: Raderar hela rutan.
  • Färg: För att ändra hela bakgrundens färger så använder man ”Fyll”-knappen. Klickar man däremot på Linje-knappen så kan du lägga till en ram runt bakgrunden med valfri färg och tjocklek.
  • Zoom: Gör det möjligt att skapa utklipp av delar i existerande bakgrunder för att skapa helt nya varianter av bakgrunderna.

Karaktärer, Rekvisita och Serieeffekter

För att lägga till en karaktär, rekvisita eller effekt så klickar du eller drar och släpper man ett element från menyn till höger. För att ändra storleken på ett objekt så klickar du och drar i ett av hörnen. Genom att klicka och dra i den gröna fyrkanten över objektet så kan du enkelt rotera det. För att vända ett objekt, antingen horisontellt eller vertikalt, klickar du på en av de blå fyrkanterna och drar i motsatt riktning. Genom att trycka på de tre strecken så får du upp följande alternativ:

• Tillstånd: Alla karaktärer du kan se ansiktet på har olika ”tillstånd”, till exempel normal, glad, ledsen och sur.
  • Kopiera: Lagra en kopia av objektet. Om du önskar att klippa ut och kopiera ett objekt och klistra in på en annan ruta så använder du dig av CTRL+C för att kopiera och CTRL+V för att klistra in.
  • Radera: Ta bort ett objekt. Du kan också använda ”Delete” eller ”Backspace”-knappen på tangentbordet.
  • Färg: För att ändra hela bakgrundens färger så använder man ”Fyll”-knappen. Klickar man däremot på Linje-knappen så kan du lägga till en ram runt ett objekt med valfri färg och tjocklek.
  • Avancerat: Genom att klicka på Lås-knappen så kan du valda objektet inte längre flyttas eller redigeras. Om du önskar att kunna redigera detta igen, tryck på Lås upp. Eftersom du har olika objekt lagrade på varandra så kan du trycka på Längst fram, Längst bak, Bakåt, Framåt för att göra ändringar i vilken följd objektet visas. Transparens låter dig justera graden av synlighet ett objekt har. När du drar den vita cirkeln mot vänster så blir objektet mer genomskinligt. Under Effekter finner du valen Skugga, som lägger en liten skugga bakom objektet, och Siluett, som gör hela objektet svart. Tryck på Ingen effekt för att återgå till vanliga objekten.

Text

Efter att du har klickat på Text så kan du välja mellan följande textbubblor: TextBoksPratTanka och Rop. När du har lagt till en bubbla till arbetsytan så är det bara att börja skriva. Textbubblorna anpassar sig eftersom du skriver. Om du vill ändra storleken på texten så tar du bara tag i ett av hörnen på bubblan och drar. Storleken på texten ändras i takt med att du ändrar storleken på bubblan. Tryck på Font för att ändra textens färg, stil osv.

Former

Här kan du lägga till former som RektangelCirkelBöjdTriangelStjärna, och Hjärta. Formerna kan redigeras och ändras på samma sätt som karaktärer, rekvisita och tecknade-serieeffekter. Om du trycker på Frihand så kan du teckna själv. När frihand är valt så blir ikonen svart. Frihand-inställningen är aktiverad tills dess att du trycker på knappen igen. Linje fungerar så samma sätt.

Mina bilder

Här finner du bilderna som du har lagt upp i ditt Creaza-konto. Du kan lära dig mer om uppladdning av filer här. När man väljer de upplagda bilderna som bakgrund så anpassas storleken på dessa i samma mått som övriga bakgrunder. När denna knappen är på Av så blir bilderna i samma storlek som karaktärer, rekvisita etc.

Ljudinspelning

För att spela in ljud på en ruta så klickar du först en gång på mikrofon-ikonen för att börja ljudupptagningen. Därefter klickar du och håller in för att börja spela in. När du är färdig är det bara att släppa knappen. ljudinspelningen lägger sig automatiskt på den valda rutan. Inspelningen kommer även läggas till i ditt konto, vilket gör att du även kan använda denna vid ett senare tillfälle. Om du trycker på den blå ikonen till höger om mikrofon-ikonen så får du tillgång till alla dina tidigare ljudinspelningar samt ljudfiler som du har lagt upp i ditt Creaza konto.

Lägg ljud til serien

Tryck på denna knapp för att få tillgång till Creazas ljudbibliotek. Ljudbiblioteket består av flera hundra ljudfiler i form av MusikLjudeffekter och Stämningsljud.  Du kan också välja Mina ljud för att få tillgång till dina ljudinspelningar och ljudfiler som du själv har lagt upp. Ljudfilerna som läggs till härifrån spelas under hela berättelsen.