Samarbeta

Samarbetet mellan två eller flera användare är möjligt i båda Creaza-verktygen. I Mindomo kan samarbete i realtid genomföras vilket innebär att flera användare kan redigera samtidigt i en tankekarta. I Cartoonist är det samarbete genom “stafettpinneprincipen”. Det vill säga att en användare åt gången kan vara inne i en produkt men att flera olika användare har tillgång till produkten för redigering.

Oavsett verktyg så bjuder man in till samarbete på samma sätt. En användare måste först starta på en produkt, spara den och sedan bjuda in en eller flera andra användare till att samarbeta om produkten. Användaren som har startat produkten, kommer också att vara ägare av produkten. Detta innebär att endast denna användare kan bjuda in till samarbete, dela och slå på och av delning för produkten.

För att bjuda in till samarbete gå till Mitt innehåll -> Mitt arbete och klickar på Visa och ändra på den produkten som du vill samarbeta om. Klicka sedan på Samarbeta och välj den person eller Creaza-kontakt som du vill samarbeta med innan du trycker på Skicka inbjudan.

Man kan också bjuda in genom att ange en e-postadress i fältet. Användare som har inbjudits att samarbeta får en notis och ett e-mail (om de registrerat sin e-mailadress). Notisen hittar man under Mitt konto > Notiser. Öppna notisen och klicka sedan på Klicka här för att acceptera inbjudan. Produkten kommer då att dyka upp under ditt Mitt arbete. Genom att klicka på Redigera, kan du fortsätta att arbeta på produkten. Om redigeringsknappen är inaktiv och har ett hänglås på sig betyder det att en annan person är inne och arbetar med produkten just då.