UT PÅ EVENTYR

Bli med inn i Plan International Norge og Creaza sitt moderne eventyrunivers. Her er det ingen konger som gir bort døtrene sine, men prinseføtter i lekre gullsko og prinsesser som redder seg selv.

Sammen med 14 av landets største forfattere har Plan International Norge og Papermoon Publishing gitt ut eventyrboka “Ut på eventyr”, vakkert illustrert av Victoria H. Hamre og lest inn på lydbok av Jakob Oftebro. Boka er en samling av gamle folkeeventyr som er snudd og vridd på for å reflektere den verden vi lever i, og den verden vi ønsker oss. Her kan prinsesser hamle opp med djevelen, jenter og gutter kan elske den de vil og kle seg som de ønsker.

I Creaza har fire av eventyrene fått et eget tema hvor elevene kan skape egne varianter av tradisjonelle og nye eventyr. Gjennom oppgaver og aktiviteter kan elevene utforske og lære mer om jenters rettigheter, og reflektere over og drøfte temaer knyttet til likestilling og mangfold.

Les mer om foratterne og illustratøren

Victoria H. Hamre

close

Victoria H. Hamre (1993) er en norsk illustratør, tegneserieskaper og kunsthistoriker som har laget tegneserier og illustrert barnebøker for både norske og internasjonale forlag.

Helene
Uri

close

Helene Uri (1964) er språkforsker og forfatter. Hun har skrevet bøker for barn, ungdom og voksne, både romaner og fagbøker om språk. Uri er oversatt til 20 språk og har vunnet flere priser, blant annet Brageprisen.

Sofia K. Estifanos

close

Sofia Knudsen Estifanos (1987) jobber som skuespiller, slampoet, dramatiker, konferansier og holder skrivekurs. Hun er også den ene halvdelen av teaterkompaniet Campingkompaniet. Estifanos digger eventyr, og hun leker havfrue, troll, prinsesse og Askeladd så ofte hun bare kan.

Kristin Fridtun

close

Kristin Fridtun (1987) er utdannet språk- og litteraturviter, og har vært forfatter siden 2012. Hun har skrevet bøker som “Homoflokar” og “Kunsten å irritera seg over skrivefeil”. Hun har også skrevet artikler om alt fra eddadikt og Alf Prøysen, til skihopp og skeiv fanfiction.

Audhild Solberg

close

A. Audhild Solberg (1975) er forfatteren bak den populære barnebokserien “Superbitchene”. Hun har også skrevet spenningsboka “Harpa”, og en grøsser for ungdom. Solberg har vunnet flere priser for bøkene sine.

Likestilling og barns rettigheter

Plan International jobber for likestilling og barns rettigheter, og driver utviklingsarbeid i mer enn 70 land. Alle barn skal ha like muligheter og rett til beskyttelse – uavhengig av hvor de bor, hvem de er og hvem de liker. Plan International arbeider blant annet for at jenter skal få gå på skolen, og at de skal få bestemme over eget liv, kropp og fremtid. Les mer om Plan International Norges arbeid her: https://www.plan-norge.no/

Illustrasjonsbilde_201805-BGD-29-low
JENTERS RETTIGHETER: Alle barn skal ha like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først.

Prosjektledere

Kontakt oss gjerne med spørsmål. 

Linn H. Dagfinrud
linn.dagfinrud@plan-norge.no

Kristin B. Berg
kristin.berg@creaza.com

Vil du prøve Creaza med dine elever?