Girls lying in a row on the grass

Creaza contacten

Als je Creaza contacten bent geworden, dan is het gemakkelijk om opdrachten toe te wijzen en in te leveren en om anderen uit te nodigen om samen te werken. Leraren kunnen het beste Creaza contacten maken door een opdracht voor hun leerlingen aan te maken. Dit doen ze door te klikken op Toewijzen onder elke willekeurige oefening onder Home, en vervolgens te klikken op Opdracht aanmaken, voordat ze de link kopiëren en deze delen op een plek waar de leerlingen er toegang tot hebben. De link kan bijvoorbeeld worden gedeeld via e-mail of op het onderwijsplatform van de school. Alle gebruikers die de link openen in een browser waarmee ze zijn ingelogd op Creaza, zullen kunnen werken aan de opdracht. Ze zullen ook automatisch Creaza contacten worden met de persoon die de opdracht heeft gemaakt. Tevens zullen ze elkaars contacten worden. De volgende keer dat de leraar een opdracht aanmaakt kan hij of zij ervoor kiezen om dit te doen door een link te delen of door deze rechtstreeks naar zijn of haar Creaza contacten te sturen.

Onder Mijn account > Creaza contacten kun je contacten verwijderen, organiseren en toevoegen. Je kunt een contact verwijderen door op de x naast de naam te klikken. Je kunt een groep aanmaken door simpelweg de contacten te slepen naar het veld rechtsonder Groepen en te klikken op Groep aanmaken. Om de groep een naam te geven, ga je er met de muis over totdat

Nieuwe groep verschijnt en klik je op het potlood-icoontje dat verschijnt. Zodra je klaar bent, klik je op Wijzigingen opslaan. Om een contact toe te voegen, typ je hun e-mailadres onder Contacten en klik je op Contact toevoegen.

Let op: Alleen gebruikers van Creaza die hun e-mailadres al aan hun Creaza-account hebben toegevoegd, kunnen worden toegevoegd onder Creaza contacten. Gebruikers kunnen hun e-mailadres toevoegen onder Mijn account > Profiel.

Download tutorial

Creaza tutorials on YouTube