Cartoonist Innehåll

Med Cartoonist kan du skapa serier och tecknade serier med olika bakgrunder, karaktärer, rekvisita och effekter. Du kan också spela in ljud och ladda upp dina egna bilder. Cartoonist innehåller en mängd olika teman, var och en med sitt eget innehåll. Nedan hittar du en kort beskrivning av var och en av dem.

 

«Stenåldern, Bronsåldern and Järnåldern»

Dessa tre teman låter eleverna diskutera och illustrera hur livet var för människor under dessa tre perioder. Hur hittade de och lagade mat? Var och hur bodde dem? Vilka slags utmaningar mötte de? Frågor som dessa och många, många andra kan utforskas med det här temat.

«Du & Jag»

Du & Jag gör det möjligt för elever att arbeta med ämnen som relationer, vänskap, mobbning och känslor. Som med alla andra Cartoonist-teman kan man ändra karaktärernas ansiktsuttryck/tillstånd för att bättre visa vilken typ av humör de är i vid olika tidpunkter och i olika sammanhang.

«Rymden»

Innehåller planeter, konstellationer, astronauter, galaxer, asteroider, teleskop och rymdskepp. Dessutom kan man illustrera och förklara sådana fenomen som sol- och månförmörkelser, månfaser, årstider och stjärnornas livscykel.

«Andra Världskriget»

Här kan eleverna arbeta med specifika händelser och frågor gällande andra världskriget. De kan arbeta med karaktärer som Churchill, Stalin och Hitler, eller beskriva kriget ur soldaternas eller de civilas perspektiv. Detta tema ger eleverna en fantastisk möjlighet att sätta sig in i hur livet var under kriget.

«Efterkrigstiden»

Ett väldigt stort tema. Här hittar du karaktärer och rekvisita från 50-, 60-, 70- och 80-talet. Kan användas för att ta itu med och diskutera verkliga eller föreställda situationer från efterkrigstiden, men också för en mängd andra ämnen och situationer tack vare det rika och varierade innehållet.

«Antikens Grekland»

Skapa tecknade serier med filosofer, soldater, gudar och olika rekvisita från denna viktiga tid och plats i historien. Temat är särskilt lämpligt för diskussioner om demokratins ursprung, historia och utveckling.

«Egypten»

Tillåter användare att skapa serier och filmer om det gamla Egypten, dess flodkultur samt deras inflytande på världshistorien. Temat inkluderar bakgrunder som Nilen, pyramider och tempel, förutom relevanta karaktärer, gudar och rekvisita.

«Vikingatiden»

Ett tema som låter eleverna diskutera och presentera livet under vikingatiden. Innehåller en mängd relevanta bakgrunder, karaktärer, gudar, jättar, djur, monster och rekvisita.

«Medeltiden»

Innehåller bland annat flera karaktärer, som stadsbor, bönder, präster och riddare, som gör det möjligt för elever att gräva i händelser, ämnen och frågor relaterade till denna tusen år långa historiska period.

«Romarriket»

Med detta tema kan eleverna skapa berättelser om faktiska eller fiktiva händelser som ägde rum i det klassiska romarriket. Här kan ni välja bland bakgrunder som Colosseum, Pantheon och Senaten; karaktärer som Caesar, gladiatorer, senatorer och slavar; gudar som Apollo, Jupiter och Neptun.

«Vår Framtid»

I detta fiktiva tema kan eleverna skapa animationer om hur de tror att världen kommer att se ut i framtiden. Vilka typer av energi vi kommer att använda, vilka konsekvenser klimatförändringarna kommer att medföra, och vilken typ av teknik vi kommer att använda är alla bra exempel på ämnen som kan utforskas och presenteras med detta tema.

«De tre bockarna Bruse»

Låter elever arbeta med det klassiska sagan från Asbjørnse och Moe. Efter att ha först lärt känna sagan kan eleverna sedan återberätta den i som ett boksamtal, eller varför inte låta dem skapa sina egna alternativa versioner. 

«Rödluvan och Vargen»

Här kan eleverna arbeta med ytterligare en klassisk saga. Varför inte påbörja en berättelse tillsammans med klassen för att sedan samarbeta med en annan klass och låta dem fortsätta berättelsen, som stafettskrivning!

«1001 Natt»

Skapa serier relaterade till de två klassiska arabiska sagorna "Alladin" och "Ali Baba och de fyrtio tjuvarna". Låt eleverna berätta om sagorna i sina ursprungliga former, eller låt dem använda sina fantasier och skapa sina egna alternativa versioner.

 

«Manga»

Ordet «Manga» är ett japanskt ord för både serier och tecknad film. I det här temat hittar du en samling japanskt inspirerade seriefigurer och element.

«Crazy»

Ett tema fyllt med konstiga fiktiva karaktärer och rekvisita. Tillåter eleverna att använda sin fantasi till fullo och skapa fantasy-serier.

«Den mystiska skogen»

Använd din fantasi för att skapa serier med en mängd konstiga fantasikaraktärer och varelser i skogen och naturen.

«Julevangeliet»

Passar särskilt bra när julen närmar sig. Innehåller karaktärer som änglar, Joseph, Maria, Jesusbarnet och de tre vise männen.

«Jul»

Skapa berättelser med tomte far, tomtemor, nissarna och Rudolf. Det finns massor av bakgrunder, karaktärer och rekvisita för att skapa fantastiska julberättelser som eleverna kan visa hemma. 

«Påsk»

I Cartoonist hittar du numera två påskteman! Ett tema är lite av ett sagotema där man kan arbeta med påskharen kycklingar m.m. medan det andra temat handlar mer om varför vi firar Påsk. I det temat kan pedagoger och elever skapa berättelsen om Jesus.

«Halloween»

Oooohh... Ett tema med en massa läskiga karaktärer och bakgrunder. Kanske ska karaktärer från ett annat tema gå "Bus eller Godis" och stöter på karaktärerna i detta tema. 

 

«Internationell Politik»

Ett tema som ständigt är aktuellt och som vi ofta uppdaterat för att vara relevant. Här hittar du presidenter, premiär ministrar och andra politiker. Hör av dig om det är något du saknar!

«Världens historia»

Detta är Creazas största tema hittills. Du hittar här några av historiens kändaste personer, både levande och döda. Varför inte skapa en berättelse om fotosyntesen där Lionel Messi ska berätta vad han kan? Du hittar även kända platser som Mecca, Jerusalem, Hollywood och Buckingham Palace.

 

«Hållbar Utveckling»

I Hållbar utveckling kan eleverna fundera ut vad ni kan göra i skolan för att "dra sitt strå till stacken". Du kan även få Greta att berätta om stigande vattennivåer, smältande isar och mycket mer!

 

«Sverige Idag»

 Ett tema som handlar om just det, Sverige idag. Här hittar du skolor, riksdagshuset, Almedagen och flera andra platser som hjälper eleverna att berätta om Sverige. Du kan givetvis även lägga till egna bilder, ljud och videor. Förutom det så har vi alla partiledarna samt kungen.