Vinnare av Halloween-tävlingen!

Skriven av Creaza den 2020-nov-13 09:25:04

Vinnare av Halloween-tävlingen

Vinnare Halloween tävlingen
I Sverige har vi sannerligen många fantastiska historieberättare, från grundskolan till gymnasiet. Inför Halloween anordnade Creaza en tävling där eleverna fick i uppdrag att skapa en läskig historia i Cartoonist. Tillsammans med tävlingen lanserade vi även ett helt nytt Halloween-tema som eleverna kunde arbeta med.


Skolor från mer än 20 kommuner har deltagit i tävlingen, från Luleå i norr till Kristianstad i söder. Vi har fått in väl över 400 bidrag till tävlingen och eftersom att många elever har samarbetat så är det tusentals elever som har arbetat med historierna, både i skolan och på fritiden.

Vi blir så otroligt glada över den fina responsen, speciellt tack till Kristina som lät oss dela hennes svar:

"Å, TUSEN TACK! Vad glad jag blir! Är hemma och vabbar med dottern nu men ryser av glädje över ditt besked över att vi hamnade så högt av alla bidrag! Detta var absolut första gången vi arbetade med verktyget Cartoonist i Creaza i klassen och t o m på hela lågstadiet på Sörlidenskolan, så detta blev verkligen en glädjande chock! Eleverna och jag hade så roligt! Alla 26 elever var delaktiga i berättelsen då de arbetade med en bit av historien var, i tre grupper, under en skoldag. Vi har flera nyanlända i klassen och majoriteten av alla 26 elever har svenska som andra språk. Därför var det extra roligt och häftigt att få se hur motiverade, engagerade och aktiva eleverna blev när vi använde Cartoonist. Som vi skrattade och vilka ideér som "ploppade" upp. 

 
Detta pris tas oerhört varmt emot och vi kommer nog ställa till med en liten klassfest eller liknande efter att jag pratat med min kollega som också är mentor för klassen."

 

Juryn har haft ett roligt men ansträngande jobb att utse en vinnare i tävlingen. Det fanns så många fina bidrag så det var otroligt svårt att utse en vinnare. Vi har nu tittat på samtliga bidrag, många av dem flera gånger, och har nu tillslut landat på två vinnare. Av en slump hette skolorna Villaskolan och Villastadsskolan. =)

Vinner 1-4:

Åk 3 Villastadskolan i Norrköping

Lärare: Marie Eriksson

Hela klassen hade skapat fantastiska arbeten och de hade flera bidrag som var och nosade på vinsten. I detta bidrag fick juryn se en fantastisk berättarkonst och teknisk finess. Juryn dras in i ett läskigt Halloween-värld med en bra och spännande handling. Juryn är imponerad av både innehåll, handling och kvalitet.

Vinnare åk 5-9:

Åk 6 Villaskolan i Åhus:

Lärare: Linda Pettersson

 

I de här vinnande bidragen från samma klass fick vi se två spännande och häftiga berättelser som förmedlar Halloween på ett fantastiskt sätt. Juryn är imponerad av detaljerna och de effekter som används.

Priset för de två vinnande klasserna är pizza, chips/godis och läsk till hela klassen! Vi har kontakt med skolan och läraren för att hitta en passande tid för priser och firande.

Dessutom hade vi ytterligare två finalisterna som alla vinner ett presentkort till sin klass för att köpa något som klassen kan njuta av tillsammans.

Klasser vid följande skolor nådde finalen:

(Lärarna kontaktas av oss)

Boo skola åk 5 - Nacka

Sörlidens skola - Örnsköldsvik

 

Med kreativa hälsningar,

Team Creaza

 

Kategorier: Cartoonist, Creaza, MovieEditor, årets digitala läromedel, Tävling, IKT, Tecknad serie, Digitalt berättande, Elever, multimodalt, ljudredigering, videoredigering, grundskola, fjärrundervisning, halloween, udl