Internationella Pi-dagen & "Skurkar och Hjältar" i Cartoonist!

Skriven av Creaza den 2021-mar-10 14:52:50

Nytt tema i Cartoonist

Som vi har lovat så släpps det nu massor av nytt innehåll i Cartoonist. För några veckor sedan lanserade vi det största temat någonsin i "Världens Historia" med många kända platser och karaktärer från hela världen.

superhjältar och skurkar i CartoonistIdag har vi släppt ett helt nytt (och väldigt efterfrågat) tema; "Skurkar and Hjältar". Elever kan nu skapa berättelser med flera olika superhjältar och läskiga skurkar! Du hittar som vanligt det nyaste temat högst upp i Cartoonist och här hittar du givetvis en mängd olika bakgrunder, nya karaktärer samt rekvisita. Så... vad väntar du på? Det är bara att börja skapa! =)

Internationella Pi-dagen

På söndag (14/3) är det den internationella Pi-dagen. Temat just för i år är "Matematik för en bättre värld". För att uppmärksamma detta så har vår nya kollega Karin Bostrand tagit fram en ny lärresurs som ni kan använda tillsammans med eleverna eller som presentation. Ni hittar arbetet högst upp under "uppgifter".

Karin kommer att arbeta som pedagogisk inspiratör och hjälpa till med allt från utbildningar och vägledning till att stärka det pedagogiska värdet i form av innehåll och uppgifter. 

Vi på Creaza är otroligt glada att välkomna Karin till teamet!

Ha en riktigt härlig Pi-dag allesamman.

 

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet!

 

 

Kategorier: Mindomo, Cartoonist, Creaza, Digitalt berättande, Skapande, grundskola, distansundervisning, likvärdigt lärande, lekfullt lärande, pi-dagen