Nytt läsår, nya möjligheter i Creaza

Skriven av Creaza den 2018-aug-22 10:53:22

 

IMG_3055
Mediacenter Jönköping, har stylat en av sina bilar för att inspirera elever och lärare i regionen.

Nu är det dags för ett nytt läsår och vi på Creaza ser mycket fram emot ett väldigt kreativt år. Under det förra läsåret kom över 20 nya kommuner igång med Creaza och idag har hela 98 kommuner tillgång till verktyget (mer än ⅓ av Sveriges kommuner)!

En (om något påtvingad) stående ovation i Karlshamn =D

Under förra veckan startade vi igång höstterminen med ett flertal workshops,  bland annat i Karlshamn, Alvesta, Vaggeryd och Markaryd.

alvesta_se

(Alvesta och alla andra kommuner i Kronobergs län är nu igång med Creaza)

Vi är väldigt stolta att vår kund, Mediacenter Jönköping, med nästan 80 000 elever i regionen,  precis har dekorerat en av sina bilar med en stor och fin Creaza-logga. =)

Nya uppgifter - bland annat för valet!

oppgaver (1)

Under hösten kommer det många nya möjligheter i Creaza. Vi har redan lanserat flera nya uppgifter i matematik, NO, tyska och andra språk, skapade av lärare i respektive ämne. Vi har även släppt flera uppgifter med tema val och demokrati som är anpassade för olika åldrar.

Nytt, STORT universum i Cartoonist

versailles

I augusti lanserar vi ett stort nytt universum i Cartoonist med innehåll från 1700 och 1800-talet. Här kan man t ex. arbeta med franska, amerikanska, eller industriella-revolutionen, tillsammans med en del andra teman.

toget-kommer

Det är ett väldigt stort tema som även har varit mycket efterfrågat av våra användare.

Digitalt berättande - ljudredigering

lydredigering

Som de flesta av er vet så har det hänt mycket med Cartoonist under det senaste året och vi fortsätter utveckla verktyget hela tiden. Under de närmsta veckorna kommer vi släppa en helt ny modul i Cartoonist som gör det möjligt att även arbeta med ljudredigering. Detta, i kombination med att skapa film och kombinera eget material med befintligt innehåll skapar helt unika möjligheter!

Allt det nya som släpps fungerar givetvis både på Chromebooks, iPad, PC och Mac.

Om du undrar något om Creaza så är det bara att kontakta oss.

Vi ser väldigt mycket fram emot ett kreativt och inspirerande läsår!

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet