Nytt innehåll och stödmaterial

Skriven av Creaza den 2020-mar-23 11:22:38

Flera nyheter

Corona-viruset framfart har påverkat hela världen och har satt hela länder i karantän. Än så länge håller fortfarande Sveriges grundskolor öppna, men som Stefan Löfven igår nämnde i sitt tal till nationen så kan nya direktiv och restriktioner komma med väldigt kort varsel. 

Stefan löfvenFör att stödja er pedagoger i denna unika situation så har vi på Creaza arbetat hårt med ta fram nytt material, både i form av innehåll samt instruktionsvideos och webinar för fjärrundervisning (kl 15.15 ons & tors) - anmäl er här.

 

Som de flesta vet så släppte vi för ett par veckor sedan ett stort tema/universum i Cartoonist som vi kallar “Hållbar utveckling”.

Detta rika och viktiga tema har nu fyllts på ytterligare med fladdermöss, som många tror är källan till den hemska sjukan, samt en illustration som kan användas för att arbeta med just Corona. Dessutom har vi lagt till en ansiktsmask.

Corona

Vi tänker att det är viktigt att även ge elever möjlighet att uttrycka tankar, reflektioner och berättelser om viruset och dessutom diskutera vikten av källkritik i rådande situation. 

Tillsammans med det nya innehållet släpper vi under dagen även en massa relevanta uppgifter som kommer finnas högst upp i uppgiftsbanken.

 

Vi har även skapat tre korta instruktionsvideos för att bättre förstå möjligheterna i Creaza. Dessa fokuserar på:

Tilldelning av uppgifter till dina elever

Återkoppla till dina elever

Dela, samarbeta och exportera arbeten

Vi kommer att fortsätta skapa nya instruktionsvideos (som senare kommer att bli del av en “Creaza-Akademi”). 

 

Under veckan ändras det befintliga jul-universum också att till att bli ett “högtids-universum” där viktiga element från påsken kommer att dyka upp.

 

Häromveckan startade vi även en ny Facebookgrupp för att skapa ett forum för erfarenhetsutbyte och inspiration. Här kommer vi bland annat att presentera nyheter och lägga upp praktiska exempel på hur Creaza används i olika ämnen och åldrar. Har du kanske till och med något exempel du vill dela med dig av? 

 

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet

Kategorier: Cartoonist, Digitalt berättande, podcast, kreativt lärande, ljudredigering, videoredigering, aktiva elever, hållbar utveckling, pedagogik, fjärrundervisning, Corona, distansundervisning, online, samhällskunskap