Nya möjligheter i Creaza

Skriven av Creaza den 2019-mar-08 10:35:53

Vi på Creaza jobbar ständigt med att lägga till nytt innehåll, nya möjligheter och ny funktionalitet.

Nedan kan ni läsa om några av de nyheter vi har lanserat på sistone!

Nytt politiskt tema

storpolitikk

Vi har lanserat ett helt nytt tema för att kunna arbeta med internationell politik. I det här universumet hittar ni bland annat karaktärer som Donald Trump, Theresa May och Kim Jong-Un, rekvisita som Bitcoin och flaggor, bakgrunder som Downing Street 10 och Det ovala rummet.  Temat är ute och tillgängligt för alla och kommer att fyllas på med ytterligare innehåll kommande vecka.

I Creaza kan du som bekant kombinera eget material med vårt innehåll på ett väldigt enkelt sätt. Du kan blanda dina egna bilder, filmer och ljud med allt innehåll som redan finns i Creaza, från alla olika universum.

Detta är viktigt för att ge eleverna möjlighet till att vara mer kreativ och då är den nya funktionen sök i Cartoonist väldigt bra att ha.

Många användare har frågat efter möjligheten att söka efter innehåll i Cartoonist och vi har jobbat mycket för att få till detta. Nu kan du söka efter både tecknat innehåll, videoklipp och ljudklipp med hjälp av sökikonen till vänster om innehållsmenyn. Videon nedan visar hur det här fungerar:

 

Övergångar och Ken Burns effekt i Cartoonist

Nyligen har vi lagt till möjligheten att lägga till övergångar och/eller Ken Burns-effekt när man exporterar ett Cartoonist-arbeten. Övergångar är en effekt som tillämpas genom att flytta från ett klipp/bild till ett annat, medan Ken Burns-effekten är en kombination av zoom och rörelse som läggs till i stillbilder för att göra dem mer dynamiska och levande. Nedan kan du se hur du lägger till dessa effekter och hur en färdig produkt kan se ut:


Lägg till kontakter
Det finns flera sätt att lägga till kontakter till Creaza. Om en lärare tilldelar en uppgift till sina elever kommer alla elever som öppnar länken att vara i kontakt med läraren.

Dessutom kommer elever som har öppnat samma länk att vara varandras kontakter. Detsamma gäller när du bjuder in till samarbete. Om en användare bjuder in en eller flera andra användare att samarbeta kommer alla att vara i kontakter.

Nyligen har vi också lagt till en länk som bara används för att lägga till kontakter. Du hittar den genom att gå till "Mitt konto" (www.creaza.com/settings), som du hittar under växeln längst upp till höger. Välj "Kontakter" och tryck på "Skapa kontaktlänk". Du får då en länk som du kan dela med Creaza-användare som du vill lägga till som kontakter. Länken kan delas via e-post, lärplattform eller någon annanstans. Det är bara användaren som skickar länken och den som öppnar den, som kontaktar varandra. Videon nedan visar hur det fungerar.


Detta är ett par av de saker som vi  nyligen har lanserat och under våren väntas vi släppa några väldigt spännande möjligheter, så håll er uppdaterade.

 

Under våren kommer vi även att “steppa upp vårt blogg-game”, med intervjuer, nyheter och inspiration. Tipsa gärna era kollegor om att följa vår blogg! 

 Kreativa hälsningar,

 Creaza-teamet 

Kategorier: SETT, digital kompetens, chromebook, Skapande, multimodalt, kreativt lärande, EU, Theresa May, Bitcoin, Kim Jong-un