Nya Cartoonist är lanserat

Skriven av Creaza den 2017-apr-25 15:21:42

Creaza har nu lanserat en splitter ny version av Cartoonist. Med Cartoonist kan elever och lärare skapa snygga digitala berättelser, tecknade serier och multimodala presentationer, och det er väldigt enkelt! I Cartoonist finns det 25 olika teman och du hittar tusentals av bakgrunder, karaktärer och rekvisita som du kan använda i din berättelse.
 
hassle.png
 
Allt som finns i Cartoonist kan kombineras med egna bilder och ljudfiler. 

Nya Cartoonist i 16:9 - vad betyder det? 
 
Cartoonist-3.jpg
 
Det är 2017 och i nya Cartoonist är det bredbildsformat 16:9 som gäller. Alla tecknade serier och berättelser skapas i 16:9. 
 
Nu är Cartoonist i helt ny dräkt. Den här versionen är gjord i html och behöver ingen speciell plugin. Nya Cartoonist behöver endast en uppdaterad och modern webbläsare och vi rekommenderar Google Chrome. Nya Cartoonist fungerer mycket bra på Chromebooks, PC och Mac. Snart kommer också nya Cartoonist på iPad. 
 
Instruktionsfilm:
 
 
I nya Cartoonist har vi gjort det ännu enklare att skapa digitala berättelser och tecknade serier. Hela musik- och ljudbiblioteket som finns i Creaza är integrerat i Cartoonist så att man kan lägga in bakgrundsmusik på sina berättelser.
 
Ljudinspelning görs enkelt med ett musklick och textfunktionen er mycket förenklat. När man skriver text anpassar sig pratbubblor och tankebubblor till texten. Om man önskar att göra texten större eller mindre är det enkelt att justera storleken på pratbubblan genom att dra i hörnet på pratbubblan.
 
Vi har lagt till många nya och roliga typsnitt som passar till tecknade serier och digitala berättelser. Vi har förenklat navigationen och menyer och begränsat antal klick. Detta gör elevproduktionen ännu enklare och användandet i klassrummet mer inkluderande.
 
Nya Cartoonist ger ännu bättre möjligheter för att göra eleven aktiv som producent i sin egen lärandeprocess . Cartoonist motiverar och engagerar eleven till att berätta spännande och bra historier som är knutet till uppgifter i olika ämnen.
 
Vi önskar gärna feedback. Om du opplever problem eller undrar på något, tveka inte att ta kontakt med oss på mail: support@creaza.com 
 
SETT Stockholm 3-5 maj
 
Vi gläder oss mycket till att träffa många på SETT i Stockholm 3-5 maj. Creaza är på plats på monter H:36 under hela konferansen och vi gläder oss att visa nya Cartoonist och mycket mer..
 
Tillsammans med andra EdTech-sällskap och Oslo EdTech Cluster arrangerar vi en mixer (mingel) onsdag 3 maj klockan 17.30 på Scandic Angels. Det kommer att bli väldigt bra!
 
 
Hälsningar från Team Creaza
 

Kategorier: 21st Century skills, Cartoonist, Creaza, Digital storytelling, Tecknad serie, Digitalt berättande