Dags för ett spännande skolår!

Skriven av Creaza den 2017-aug-22 11:22:18

shutterstock_439647085.jpgFör de många elever och lärare som använder Creaza i skolarbetet så har vi lanserat ett flertal nyheter under sommaren och ytterligare ett par är på väg.

Vi har lagt till många nya uppgifter i Religionskunskap, Engelska, Historia och Samhällskunskap, både för grundskolan och gymnasiet. Dessa uppgifter är skapade av lärare som använder Creaza på daglig basis i sina klassrum. Många av dessa har vi valt att kalla “halvfabrikat” och gör det ännu enklare för lärare att snabbt tilldela relevanta uppgifter till eleverna. Du finner alla de nya uppgifterna genom att filtrera på “Nyaste” i meny uppe till höger på huvudsidan.


Du hittar uppgifter som passar väldigt bra till skolstarten överst på uppgift-sidan under “Rekommenderade”.

ident-1.png

"Min identitet"

Om du möjligtvis har en helt ny klass 7 att undervisa så tipsar vi dig om uppgiften “Min identitet”. Denna har många lärare meddelat att de brukar börja det nya skolåret med.

Vilka är de nya eleverna? Låt dem presentera sig för dig som lärare och möjligtvis även de övriga klasskamrater med hjälp av denna uppgift.

summer.png

"My summer holiday"

Hur har sommaren varit? Skapa en tecknad serie på engelska. Hur har de haft det? Har de ätit glass? Har de badat? Har de läst några bra böcker eller sett en bra film? Låt eleverna berätta lite om deras sommar på engelska i Cartoonist.

puzzle.png

"A Puzzle - Summer & Colours"

Kan jag para de engelska orden till bilderna? Detta är en uppgift som vi kallar halvfabrikat, där begrepp och bilder relaterade till sommaren redan är ifyllda. Eleverna ska lösa uppgiften som ett pussell där de kopplar begrepp till bilder.

Cartoonist är nu ännu snabbare

Innan sommaren lanserade vi en helt ny version av Cartoonist, skapat i HTML. Under sommaren har vi vidareutvecklat nya Cartoonist, som nu är ännu snabbare och har fler funktioner på plats. Det är nu enklare att printa, exportera till PDF och zooma in bakgrunder. Dessa funktionerna har varit väldigt efterfrågade från både elever och er lärare, och vi är glada att nu ha dessa på plats!

Så printar du:

 

Så kan du använda "Zoom" på bakgrunder

Hela Creaza-teamet önskar alla elever och lärare ett jättebra skolår.

Om ni har några frågor eller funderingar så får ni gärna kontakta oss.

Med (fortfarande) somriga hälsningar,

Creaza - teamet!

Kategorier: Digital skills, Mindomo, Comic strip, Cartoonist, Digital storytelling, Uppgifter, zoom, print