Äntligen är vi här - 2018

Skriven av Creaza den 2018-jan-12 11:56:25

ipad-app.png

2018 blir ett spännande år med många nya möjligheter i Creaza. Vi har en hel del nyheter alldeles runt knuten och de första funktionerna för året är redan på plats.

Ny app i App Store

Vår nya app för iPad, som heter Creaza, är tillgänglig i App Store. I Appen får man möjlighet till att tilldela uppgifter och följa upp eleverna och deras arbete formativt. Samtliga uppgifter är tillgängliga och nya Cartoonist är på plats med full funktionalitet, även med direkt ljudinspelning.

Exportera din Cartoonist-produktion

I slutet av januari lanserar vi en helt ny möjlighet för exportering av Cartoonist till film. Filmen är i mp4-format och kan spelas i de flesta programmen för uppspelning. Filen kan laddas ner från Creaza och läggas i andra plattformar som skolor, lärare och elever använder. Detta innebär kort och gott att man kan skapa filmer av sina digitala historier.

Med nya Cartoonist kan man skapa kreativa digitala berättelser med allt det grafiska innehållet i Cartoonist, musik från biblioteket samt egna berättelser och egna bilder.

Nästa stora release i Creaza är levande film. Detta kommer ge helt nya kreativa och pedagogiska möjligheter för digitalt berättande och kommer bli något helt unikt.

Nya Cartoonist och alla möjligheter i verktyget fungerar väldigt bra på Chromebooks, iPad, PC och Mac.

bett-awards-blog-post_01.jpg

Bett 2018

Vi är även glada över att berätta om många av nyheterna på BETT 2018. Creaza är med på “The Norwegian Classroom” på stand B 390, samma monter som de senaste åren. Vi står tillsammans några andra duktiga norska EdTech-leverantörer.

Creaza är även stolta finalister på Bett Awards. I kategori tävlar vi med 7 andra internationella sällskap och produkter. Den högtidliga ceremonin och finalen går av stapeln den 24 januari (onsdagen på BETT) och vi håller tummarna för att det är vår tur i år! ;-)

Svorsk fest på Bett

Fredagen den 26/1 är det “Svorsk Bett-fest” för svenska lärare och skolledare som deltar på konferensen. Samtliga sällskap från “The Norwegian Classroom” kommer även att delta.

Lär mer och anmäl er här

Vi önskar er alla ett fantastiskt 2018, vi är glada över att jobba tillsammans för ökad inkludering, kreativitet, inlärning och bemästring för samtliga!

Med kreativa hälsningar,

Creaza-teamet!

Kategorier: iPad, Cartoonist, BETT, Sverige, Creativity, Digital storytelling, Film, BettAwards, digital kompetens