Vi lanserer Creaza samfunn 5-7

Samfunn 5-7 blogg

Det er første sommerdag og mange har bada i havet allerede. Men kanskje har du ikke tid til å stoppe og nyte tiden riktig ennå. Kanskje har du mer enn nok med å runde av tidenes rareste skoleår på en så normal måte som mulig? 

Avgangselever skal få en verdig avslutning og mange førsteklassinger skal i august starte på en skole de kanskje aldri har besøkt. På toppen av det hele varsler stadig flere skoler om mulig streik denne uka. Kanskje har du ikke tid til ferie i det hele tatt i år?

Men vi håper du har tid til dette. Bare bittelitt tid, tar det. Og vi tror du vil få noe igjen for det også. Vi har nemlig en ganske stor nyhet å komme med:

I dag slipper vi første versjon av Creaza samfunn 5-7!

Dette er et eksempel på det vi kaller en kreativ tekst. I løpet av vår og sommer vil læremiddelet fylles med en rekke nye kreative tekster

Tidligere har vi laget læremidler i samfunnsfag for 1.-4. trinn, 8.-10. trinn og i samfunnskunnskap for videregående. Det er så deilig å si at endelig kommer også Creaza samfunn 5-7.

Dette betyr at Creaza nå tilbyr komplette læremidler i samfunnsfag for hele grunnskolen og i samfunnskunnskap på VGS. Samfunnsfag er et stort og viktig fag, og i læreplanen er det også beskrevet at "Samfunnsfag har eit særleg ansvar for at elevane utviklar digitalt medborgarskap".

I dag lanserer vi første versjon av læremiddelet i samfunnsfag for 5. - 7. trinn. Læremiddelet vil fylles opp med ytterligere innhold gjennom sommeren. Selvfølgelig har dette læremidlet alle de fantastiske mulighetene som resten av våre læremidler:

Det er heldigitalt, aktuelt og dynamisk. Her kan lærer enkelt gjøre lokale tilpasninger mot trinnet, klassen og enkelteleven. Denne muligheten er unik i Creaza sine læremidler. 

Visste du?
Det kreves ca 7 500 liter vann for å produsere en olabukse. Det er samme antall liter vann som et gjennomsnittlig menneske drikker i løpet av syv år.

Dette er et eksempel på det vi kaller en faktatekst (i filmformat). Du finner en rekke faktatekster i det nye læremiddelet og i løpet av våren og sommeren vil det komme enda flere faktatekster

I tillegg til å være komplette i samfunnsfag/samfunnskunnskap i hele skoleløpet, har vi også andre læremidler du burde ta en titt på:

Creaza engelsk: Dette læremidlet byr på mange spennende tematikker fullspekket av varierte oppgaver, tekster i ulike sjangre, ordkart med sentrale ord/fraser, grammatikkfortellinger, skriverammer og mye mer! Målgruppen er elever på 5-10. trinn, men læremidlet er også laget som en begynneropplæring for elever med kort botid i Norge.

Creaza naturfag 5-7 (lanseres ultimo juni): Vi har knyttet til oss fantastiske lærere som er med å lage Creaza naturfag 5-7. Vi tror læremiddelet kommer til å bli helt ekstraordinært for læring i naturfag. Dette er et læremiddel på fagets premisser, med fokus på den praktiske og utforskende elev. Læremiddelet er modulbasert og består av innholdsrike temakart, visualiserte faktatekster, animasjoner, modellerte forsøk og hundrevis av oppgaver og aktiviteter til bruk i klasserommet og utenfor! 

Creaza KRLE 5-10: Creaza KRLE er et læremiddel som går på tvers av skoleslagene, med 25 temaer for mellomtrinnet og 25 temaer for ungdomstrinnet. Læremiddelet inneholder podkastepisoder med ulike perspektiver på temaene i læremiddelet, religiøse tekster, faktatekster, temakart og mange ulike oppgaver som fremmer elevenes nysgjerrighet, kreativitet, produksjon og refleksjon. Creaza KRLE er under produksjon, og vil være klart for utprøving til skolestart!

Har du lyst til å prøve noen av våre læremidler? Fyll inn dette skjemaet!

Og du - har du sjekket ut de nye rammene i Cartoonist? Forrige uke fylte vi på med noe helt nytt, nemlig rammer! Vi har fått masse kule, gøyale og spennende rammer. Hva med å la elevene bruke dem til å lage koselige sommerhilsner til hverandre på tampen av skoleåret?

Riktig god innspurt ønskes fra Creaza-teamet

Creaza

Emner: Mindomo, AudioEditor, Cartoonist, Creaza, Innhold, Kreativitet, Samfunnsfag, Læreplan, digital historiefortelling, Læring, Digital kompetanse, podcast, digitale ferdigheter, digitale læremidler, Dybdelæring, regifag, tverrfaglig, Læremidler

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!