Påskekrim - bli med på konkurranse

Konkurranse

I Creaza begynner vi å bli skikkelig rutinerte på å gjennomføre konkurranser. Halloween-konkurransen er en godt etablert tradisjon på mange skoler, og julekonkurransene de siste par årene har også vært en suksess. Nå har vi i Creaza lyst til å prøve ut en idé vi har gått og drømt litt om, og som er tett knyttet opp mot norskfaget. For første gang ønsker vi oss en digital fortelling som oppfyller noen bestemte sjangertrekk!

Til konkurransen kommer det til å legges til nytt innhold som passer til krimsjangeren i påsketemaet vårt i Cartoonist. Vi er i gang med å tegne innhold som viser frem påskefjellet, slik at det blir mulig å legge handlingen i krimfortellingen der for dem som ønsker det.

Oppgaven er selvdifferensierende med store muligheter for å være kreativ, bruke humor og fortelle med tekst, lydeffekter, musikk, stemme samt alt det grafiske innholdet som finnes tilgjengelig i Creaza! Konkurransen passer for alle i grunnskolen og videregående. Vi kårer vinnere i småskolen, på mellomtrinnet og ungdomsskolen/videregående. Det eneste kriteriet vi setter er at historien passer inn i krimsjangeren.

For å hjelpe dere i gang, får alle lærere som melder på klassen sin en gratis, fiks ferdig presentasjon som kan brukes til tavleundervisning i klasserommet. Presentasjonen forteller litt om påskekrimmens historie i Norge, litt om kjente bøker og detektiver, om krim på tv og i radio. Presentasjonen har også en skriveramme som elevene kan bruke når de skal planlegge historien sin. 

Flotte premier er det også, for dem som skulle vinne, så her er det mange grunner til å melde seg på!

Presentasjonen sendes ut i løpet av uke 9, og etter det er det bare å sette i gang med oppgaven. Innleveringsfrist er fredag 22. mars. Påmelding til konkurransen gjør du på Creazas nettsider!

God vinterferieuke til alle som har det den nærmeste tiden!

Vennlig hilsen
Creaza-teamet

Creaza

Emner: EdTech, Samfunnsfag, digital historiefortelling, Klasserommet, KRLE, Læring, konkurranse, digitale ferdigheter, undervisning, engelsk, mestring, skole, animasjon, Fagfornyelsen, Dybdelæring, Lærer, påske, naturfag, skaperglede, vinnere, historiefortelling, LK20, alfabetplaneten, bokstaver, begynneropplæring, utforskertrang, tilpassetopplæring, aktivlæring, undervisningstips, kreativitetiskolen, elev, krim

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!