Nytt tema: Celler!

image (3)Har du fått med deg alle de fine nye temaene i Creaza?

Om du følger oss i sosiale medier, har du kanskje sett de fine filmene våre om havet, samisk hverdag, eventyrere og Bibelen?

I alle disse filmene viser vi de nye temaene og hvordan dere i skolen med enkle grep kan ta dem i bruk med elevene deres.

Denne gangen har vi lyst til å gjøre litt ekstra stas på vårt nye tema: “Celler”!

 

Både denne filmen og filmene nevnt over er laget i Creaza Cartoonist med innhold som både elever og lærere har tilgang til.

Celler er viktig og i dette temaet finner elever og lærere bakgrunner med membraner fra planteceller, dyreceller og encellede organismer. Sammen med et rikt utvalg av cellens organeller og bestanddeler kan elevene sette sammen modeller og forklare likheter og ulikheter mellom typene, eller animere hvordan DNA-tråder fraktes ut av cellekjernen og kobles til ribosomer. Modellene for mitokondrier og kloroplaster kan brukes for å forklare celleånding og fotosyntese nærmere.

image (4)

Temaet inneholder også figurer som gjør det mulig å visualisere transport av stoffer inn og ut av cellene. Steg for steg figurer av mitose og meiose ligger også tilgjengelig for de som vil fordype seg i celledelingen. Dette innholdet passer som hånd i hanske både med den nye læreplanen i naturfag og med Creazas læremidler i naturfag, både for mellomtrinnet og ungdomstrinnet.

Ellers må vi nesten få oppdatere dere litt på læremidlene våre! Temakart og øvrig innhold gjøres mer brukervennlig. I tillegg til masse nytt innhold i KRLE-læremidlet vårt, lanserer vi også veldig snart Creaza naturfag 8-10. Dessuten har vi startet på arbeidet med vår helt egen norskressurs! Mer om dette kommer i en senere blogg!

Ønsker dere en gratis og uforpliktende prøveperiode i våre læremidler kan dere fylle ut dette skjemaet. Om dere vil ha et konkret pristilbud fra oss kan dere fylle ut dette skjemaet.

Ellers er det bare å ta kontakt om det er noe du lurer på.
Vi ønsker dere gode dager!

Hilsen Creaza-teamet

Creaza

Emner: Cartoonist, Creaza, Innhold, Kreativitet, Nyheter, Tema, nytt innhold, naturfag, Creaza naturfag, Celler, Membran, Celletyper

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!