Nye læremidler i KRLE

Creaza sine læremidler i KRLE

Vi er stolte av å kunne presentere våre nye og aktuelle læremidler i KRLE, både for 5-7 og for 8-10.

I dette innlegget kan du lese mer om Creaza KRLE og få noen smakebiter fra innholdet.

I læreplanen beskrives KRLE blant annet slik:

"KRLE er et sentralt fag for å forstå seg selv, andre og verden rundt seg. Gjennom kunnskap om ulike religioner og livssyn skal elevene utvikle evne til å leve i og med mangfold i samfunns- og arbeidslivet. KRLE skal gi øvelse i etisk refleksjon og bidra til å utvikle elevenes dømmekraft i hverdagen og i møte med samfunnsutfordringer."

Mange lærere har gitt oss tilbakemelding på at de ønsker nye og mer relevante læremidler i KRLE. Det har vi tatt på alvor og vi har derfor laget Creaza KRLE for mellomtrinnet og ungdomstrinnet. Vi er veldig stolte av hvor rikt og aktuelt Creaza KRLE har blitt, og vi tror det virkelig vil fange elevenes interesse og motivasjon for KRLE-faget.

Religioner og livssyn

Creaza KRLE er spennende, skapende, inkluderende, aktuelt og relevant. Aktiv og skapende læring har alltid stått sentralt for oss i Creaza. Læremiddelet i KRLE gjenspeiler dette gjennom et stort fokus på oppgaver som setter elevene i gang med gode læringsprosesser og refleksjon. Læremiddelet er innholdsrikt, og har oppdatert og relevant fagstoff som presenteres på varierte måter.

Læremiddelet er delt inn i fire moduler og inneholder til sammen 50 temaer. For å gjøre det enkelt å navigere er læremiddelet delt i 5-7 og 8-10. Hvert tema inneholder presentasjoner, podkaster, fortellinger, ulike digitale tekster som dilemmatekster, faktatekster og filmer, og et stort antall varierte oppgaver som dekker læreplanen i faget. Noe av det som gjør dette læremiddelet unikt, er at alt innhold kan redigeres og tilpasses av både lærer og elev. Denne funksjonen gjør det mulig for alle å gjøre arbeidet med KRLE-faget til sitt eget, og beviser at vi virkelig omfavner mangfold, ikke bare med ord, men i praksis.

Hvilken makt har ord? (Etikk i KRLE 8-10)

I Creaza KRLE kan lærere og elever gå i dybden eller bredden etter hva som passer den enkelte elevgruppen. Læremiddelet har et søkbart bibliotek og en søkbar oppgavebank der man enkelt kan finne relevant innhold.

Podkast med filosof og forsker Henrik Syse. (Filosofi i KRLE 8-10)

Creaza har gode verktøy og innhold som fremmer kreativ læring og bidrar til å heve elevers digitale kompetanse. Gjennom Creaza KRLE får elevene bruke disse verktøyene og innholdet på svært varierte måter. 

Dilemmatekst om Ulven. (Bærekraftig utvikling i KRLE 5-7)

Vil du prøve Creaza KRLE? Fyll inn skjema her og du får tilgang i løpet av dagen.

Ønsker dere ET SUPERTILBUD på Creaza KRLE? Send en mail til salg@creaza.com

Stor og kreativ hilsen fra Team Creaza

 

Creaza

Emner: Creaza, Innhold, Kreativitet, KRLE, Læring, Dybdelæring, nytt innhold, Creaza krle, religion, livssyn, Dilemmatekster, Bibelen, etikk, filosofi

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!