Ny og spennende ressurs på ukrainsk!

 

ukrainsk

Det skjer utrolig mye bra i Creaza om dagen, og det er på tide å oppdatere deg på det siste. Kanskje har du sett det allerede?

Creaza Kpea3a

Vi i Creaza er superbegeistret over å lansere en av våre nyeste ressurser: Creaza Kpea3a! Denne ressursen er myntet på elever i norsk skole som har ukrainsk og russisk som morsmål. Vi er overbeviste om at Creazas visuelle, kreative og aktiviserende måte å lære på er midt i blinken også for denne elevgruppen!

Creaza Kpea3a legger stor vekt på innlæringen av norske ord og begreper. Ressursen inneholder mange ordkart. Et ordkart inneholder hundrevis av norske ord og uttrykk knyttet til et bestemt tema. Alle ordene og uttrykkene har illustrasjonsbilde, oversettelse og innspilt lyd. Ressursen inneholder også 300 begrepskart. Hvert begrepskart forklarer et faglig relevant norsk begrep med eksempler, kontekstualiseringer og visuelle hjelpemidler.

I butikken

I ressursen finner man også digitale tekster om norsk hverdagsliv og kultur, illustrert med Creazas unike innhold og lest inn av personer med god fortellerstemme, som gir fin flyt og lesestøtte til elever som har behov for dette. Den norske teksten står sidestilt med den ukrainske og russiske oversettelsen, slik at elevene kan sammenligne og bygge ordforråd.

Vi i Creaza ønsker mest av alt at elever i norske klasserom skal lære gjennom å være aktive og kreative hovedpersoner i sin egen læringsprosess. Derfor inneholder Creaza Kpea3a mange inkluderende og motiverende oppgaver hvor elevene kan lage egne produkter med Creazas tre verktøy Cartoonist, Mindomo og AudioEditor. 

Som en tilleggsbonus har vi oversatt alt innhold i hele Creaza Cartoonist til både russisk og ukrainsk!

Du endrer enkelt språk slik:

  1. Klikke på tannhjulet øverst til høyre på siden
  2. Klikk på “Min konto”
  3. Velg foretrukket språk
  4. Avslutt med å velge “Lagre endringer”.

Tips på tampen

Vi minner om vår fantastiske oppgavebank! Her finner du alltid oppgaver knyttet til det som skjer i samfunnet, nyhetsbildet og merkedager gjennom året. Sjekk også ut “Aktuelt” i Creaza samfunn 5-7, 8-10 og Creaza samfunnskunnskap VGS dersom dere vil lære mer om hvorfor alt blir dyrere nå.

 

Helt til slutt: Skal du eller noen du kjenner jobbe med temaet “Havet” i uke 39? Husk at Creaza Cartoonist har et fantastisk flott tema som egner seg utrolig godt i denne sammenhengen! Her kan elevene lage presentasjoner og fortellinger om alt fra norsk kystlandskap til Great Barrier Reef. 

 

Vi ønsker dere mange gode høstdager med Creaza framover!

Varm hilsen fra Creaza-teamet

Creaza

Emner: Mindomo, AudioEditor, Cartoonist, Creaza, Kreativitet, Læring, språk, digitale læremidler, motivasjon, mestring, Lærer, Læremidler, naturfag, ukrainsk, russisk, ressurs, havet

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!