Nye muligheter i Creaza

nye-muligheterVi legger stadig til nytt innhold, nye muligheter og ny funksjonalitet i Creaza. Under vil du finne noe av det vi har lansert i det siste.

Nytt politisk univers

storpolitikkVi har lansert et helt nytt univers for å kunne jobbe med internasjonal politikk. I dette universet finner du f.eks karakterer som Donald Trump og Kim Jong-un, rekvisitta som Bitcoin og flagg, og bakgrunner som Downing Street 10 og Det ovale kontor. Universet er ute og tilgjengelig og vil fylles med ytterligere innhold kommende uke.

I Creaza kan du som kjent kombinere alt innhold. Du kan mikse dine egne bilder, filmer og lyder med alle innholdselementer i Creaza, på tvers av univers. Dette er viktig for å gi elevene mulighet til å bruke kreativiteten og da er den nye funksjonen Søk i Cartoonist veldig kjekk å ha.

Mange brukere har etterlyst en mulighet til å søke etter innhold i Cartoonist. Vi har derfor nettopp lagt til ny funksjonalitet for dette. Nå kan man søke etter både tegneserieinnhold, videoklipp, og lydklipp ved hjelp av søke-ikonet til venstre for innholdsmenyen. Videoen under viser hvordan dette fungerer:


Overganger og Ken Burns-effekt i Cartoonist
Nylig har vi også lagt til muligheten for å legge til overganger og/eller Ken Burns-effekt når man eksporterer et Cartoonist-produkt. Overganger er en effekt som legges på idet man går fra én rute til en annen, mens Ken Burns-effekten er en kombinasjon av zoom og bevegelse som legges til stillbilder for å gjøre dem mer dynamiske og levende. Under kan du se hvordan du legger til disse effektene og hvordan et ferdig produkt kan se ut:


Legge til kontakter
Det er flere måter man kan legge til kontakter på i Creaza. Dersom en lærer tildeler en oppgave med lenke til sine elever, vil alle elevene som åpner lenken, bli kontakter med læreren. I tillegg vil elever som har åpnet samme lenke, bli hverandres kontakter. Det samme gjelder når man inviterer til samarbeid. Hvis en bruker inviterer én eller flere andre brukere til å samarbeide, vil alle disse bli kontakter med hverandre.

Nylig har vi også lagt til en lenke som kun brukes til å legge til kontakter. Den kan du finne ved å gå til "Min konto" (www.creaza.com/settings), som du finner under tannhjulet oppe i høyre hjørnet. Velg "Kontakter" og trykk på "Opprett kontaktlenke". Du vil da få en lenke du kan dele med Creaza-brukere du ønsker å legge til som kontakter. Lenken kan deles på e-post, læringsplattform eller andre steder. Det er kun brukeren som sender lenken og den som åpner den, som blir kontakter med hverandre. Videoen under viser hvordan dette fungerer:


Dette er noe av det som har blitt lansert nylig og det kommer masse nyheter utover våren som vi gleder oss til å dele med dere.

Kreativ hilsen

Tem Creaza

Creaza

Emner: 21st Century skills, iPad, Cartoonist, Creaza, Kompetansemål, Kreativitet, Samfunnsfag, Verktøy, Creativity, Oppgaver, Trump, Oppgavebank, USA, Læreplan, Remiks, Fremmedspråk, News, Skoleutvikling, IKT, Digital storytelling, digital historiefortelling, Inkludering, Tegneserie, Film, Klasserommet, Læring, Aktiv, Tankekart, Digital kompetanse, Samarbeid, mp4, personalised learning, Tema, Univers, Læremiddel, chromebook, barnetrinn, videregående, ungdomstrinn, Elever, lydredigering, produsent, multimodalt, Overganger, Søk, Ken Burns, Kontakter, EU, Politikk, Theresa May, PC, Bitcoin, Kim Jong-un

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!