Nå kan alle lage podkast i Creaza

audioeditor-oppgaver

Mange elever og lærere jobber med podkast i læringssituasjonen eller ønsker å gjøre det. I Creaza har vi relansert AudioEditor som et helt nytt verktøy for alle Creaza Premium-brukere. AudioEditor er meget enkelt å bruke. Elever og lærere har mulighet til å spille egen tale på inntil 15 minutter per sekvens, legge til bakgrunnsmusikk, bakgrunnslyder og effekter fra Creaza sitt lydbibliotek. Man kan også bruke egen lyd og musikk. 

AudioEditor består av en tidslinje med flere lydspor som gjør det enkelt å sette sammen fine lydmikser, justere volum, varighet osv. AudioEditor fungerer fint på PC, Chromebook og iPad. Når man er ferdig med produktet, kan det eksporteres og laste ned som en MP3-fil. 

Det er svært mange faglige bruksområder man kan jobbe med i AudioEditor. Man kan lage podkaster om de fleste temaer, både som elev og som lærer.

Man kan bruke det i språkundervisning. Eksempelvis kan elever jobbe med spanske, franske eller kinesiske fraser på en restaurant hvor de skal bestille mat og drikke. Alternativt kan elever med andre morsmål enn norsk jobbe med norsken sin på samme måte som nevnt over.

I biblioteket i Creaza finnes det lydeffekter relatert til både restaurantbesøk og mange andre sammenhenger. I dette tilfellet jobber man både med språk, uttale og muntlige og digitale ferdigheter.

audio-editor

AudioEditor egner seg godt til å lage og bearbeide intervjuer med både venner, familie eller andre personer. Man kan jobbe med "fake news" ved for eksempel å klippe ulike intervjuer på et misvisende sett og slik øke forståelsen for manipulering av lyd. 

Det finnes svært mange muligheter i AudioEditor og gleder oss til å se og høre hvordan elever og lærere tar det i bruk.

Se mer om AudioEditor her

Hilsen 

Team Creaza