I morgen er det desember....

juleblogg

I morgen er det desember 2020. Vi i Creaza har mange ganger brukt ordet annerledes i både nyhetsbrev, blogg, webinarer, mail og ikke minst telefoner med flinke lærere. Desember blir intet unntak. Når vi skriver 1. desember er det mange, mange elever og lærere i hele Norge som er i karantene. Vi går også en annerledes jul i møte, en jul der de store juleselskapene trolig uteblir, og tradisjoner for mange må settes litt på pause.

I en slik situasjon blir det enda viktigere å fokusere på det som er positivt med høytiden, og førjulstiden. Mange pynter tidlig i år og har fokus på å lyse opp mørket og kose seg litt ekstra dette året, da mye blir annerledes enn vi er vant til. 

Vi i Creaza ønsker at førjulstiden skal bli ekstra hyggelig, både på skolen og hjemme. Vi har derfor fylt på med masse nytt innhold i juleuniverset vårt. Nå kan elevene lage fortellinger med Rudolf, alvene, fjøsnissen og Nissemor! De nye karakterene kan reise til julebyen på Nordpolen eller bli med Rudolf og besøke fjøsnissen på låven. Vi håper dette innholdet vil skape mye kreativitet, læring og mestring hos elevene.

 

Vi har også i år laget en julekalender. Kalenderen, som er laget for både store og små, inneholder én oppgave for hver dag. Oppgavene løses i de ulike verktøyene i Creaza, og inkluderer mange ulike fag. 

Her kan elevene blant annet:

  • lage et intervju med Julenissen om hvordan han får delt ut gavene i år, med så mange smittevernregler
  • lage en fortelling om Rudolf og hvordan han hadde det da han ble mobbet av de andre reinsdyrene
  • finne ut hva som følger med juletreet inn i stua og presentere dette i et tankekart

Alle lukene i kalenderen slippes på likt, slik at du kan se på oppgavene og velge ut hvilke du ønsker å bruke med elevene.

Vi ønsker alle elever og lærere en riktig god og kreativ førjulstid.

Hilsen

Team Creaza

Creaza

Emner: Cartoonist, Creaza, Julekalender, Kreativitet, jul, Univers, juleunivers, Corona, desember, karantene

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!