Fra Halloween til presidentvalg

blog_2020

Det er høyt tempo både på skoler, hos oss i Creaza, i USA og i media. Valget i USA og Corona løftes opp og frem i de fleste medier, ofte med store overskrifter.

Halloween er akkurat gjennomført på en spesiell måte for mange barn og unge. I Creaza har vi arrangert en konkurranse hvor elevene skulle produsere en skummel historie i det nye universet i Cartoonist. Responsen har vært helt overveldende. Mange lærere fra skoler over hele Norge har sendt oss fantastiske tilbakemeldinger om hvor gøy elevene synes dette har vært. 

Vi ønsker å sende en stor takk til alle flinke lærere som har fulgt opp elevene sine på en veldig bra måte i konkurransen.

Nær 12 000 unike Cartoonist-produksjoner er laget med det nye Halloween-universet på to uker, og det i tillegg til alt det elever og lærere produserer i Creaza i andre læringssammenhenger. 

I konkurransen har vi fått inn over 2 000 bidrag, hvor noen bidrag er fra enkeltelever og noen bidrag er fra grupper av elever som har samarbeidet. Mange tusen elever har altså deltatt i konkurransen. Med så mange bidrag trenger juryen noen dager på å finne en vinner i konkurransen.

Skjermbilde 2020-11-02 kl. 14.25.57

Valg i USA
Med Halloween akkurat passert, er valget i USA som gjennomføres 3. november løftet frem. Det har også vi i Creaza gjort. Hvorfor er dette valget viktig? Hvorfor er hele verden interessert? Hva betyr det for barn og unge?

 

 

I Cartoonist har vi fylt på med nytt og relevant innhold i vårt politiske univers. Her kan elevene selv formidle nyheter og avsløre fake news. Det er også skapt mange nye oppgaver der elevene utforsker og blir kjent med de ulike sider av det amerikanske valget og presidentkandidatene.

Det er spennende dager fremover og i Creaza ønsker vi alle elever og lærere trygge, gode og kreative dager med mye læring.

Team Creaza

 

Creaza

Emner: Cartoonist, Creaza, Ungdomstrinnet, Samfunnsfag, digital historiefortelling, Inkludering, Valg, Læring, animasjon, Creaza samfunn, Læremidler, Halloween

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!