Det er alltid plass

Skjermbilde 2024-06-07 kl. 10.54.03

I juni er det mange som har ekstra fokus på verdien av mangfold, likeverd og menneskeverd. Dette er ukuelige verdier nedfelt i både læreplanen vår, loven og menneskerettighetene. Som skolefolk er vi høytidelig forpliktet til å forvalte og formidle disse verdiene. Det er dette som er grunnpilaren i vårt elevsyn, og noe som bør gjennomsyre all vår praksis i skolen. Det er stort og alvorlig, og det hviler et enormt ansvar på hver eneste av oss som jobber med undervisning og oppvekst. 

Utdanningsdirektoratet har laget “Støtte til undervisning om kjønn og seksualitet”. Her er det mange oppklaringer og gode spørsmål til refleksjon. 

For deg som står i klasserommet, har vi lyst til å gi noen gode tips til innhold du finner i Creaza som passer ekstra fint å bruke i disse dager! Fiks ferdige ressurser klare til bruk, som er fine å bruke på kryss og tvers av trinn og fag. Mye kan brukes oppover og nedover, og ressursene kan enkelt tilpasses akkurat dine elever ved å trykke “Rediger”. Hvis du er logget inn i Creaza med Feide-brukeren din, tas du rett til ressursene når du trykker på lenkene.

For småskolen vil vi anbefale:
Creaza Alfabetplaneten og “Vi-sangen” (Sangen handler om inkludering, og bloggtittelen er hentet herfra).
Creaza samfunn og hele modulen “Kroppen min og meg”.

For mellomtrinnet og oppover anbefaler vi varmt:
Creaza samfunn og temaene “Hvem er jeg?” og “Forelskelse og kjærlighet
Creaza KRLE og temaene “Å leve sammen”, “Vi er forskjellige” og “Seksualitet
Samarbeidet vårt med Plan International Norge og boka “Ut på eventyr” (Her presenteres flere eventyr som er gjendiktet med en moderne vri skapt av kjente, norske forfattere. For trenger egentlig prinsesser en prins til å hamle opp for seg?).

For ungdomsskole og dere i videregående, vil vi anbefale:
Creaza samfunn og temaet “Seksualitet og holdninger”.
Creaza naturfag og temaet “Seksualitet”.
Creaza KRLE og temaet “Vi er forskjellige”.
Creaza engelsk og temaene “Identity” og “Growing up”.

Og selvsagt har vi begrepforklaringer til mange superrelevante begreper! Begrepene er definert, visualisert og kontekstualisert. I tillegg er det tilhørende oppgaver som hjelper elevene å gjøre begrepene til sine egne. Her er noen eksempler på slike begrepsforklaringer med oppgaver til: Diskriminering, Fremmedfrykt, Hatprat, Identitet, Inkludering, Mangfold, Menneskerettigheter, Menneskeverd og Seksuell orientering.

Vi håper dette kan gi dere noen gode dager på tampen av skoleåret! Avslutningsvis håper vi du kan ta med deg noen kloke ord fra “Vi-sangen” på Alfabetplaneten (uansett hvilke trinn du underviser på): 

 

Riktig gode juni-dager ønskes fra


Creaza-teamet

Creaza

Emner: EdTech, Cartoonist, Creaza, Kreativitet, Samfunnsfag, digital historiefortelling, KRLE, Læring, produsent, språk, Dybdelæring, aktive elever, Forteller, naturfag, etikk, forståelse, begreper, mangfold

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!