Creaza er "Årets digitale læremiddel"

Vi i Creaza er stolte over å ha blitt tildelt prisen "Årets digitale læremiddel" (Årets digitala läromedel) for andre gang. Creaza vant denne gjeve utmerkelsen første gangen i 2013, og ble igjen tildelt prisen på den svenske konferansen "Framtidens läromedel 2015".

Årets digitala läromedel

Prisen deles ut på den årlige svenske konferansen "Framtidens läromedel", som i år gikk av stabelen i Stockholm 14. og 15. oktober. Konferansen består av inspirerende foredrag, og avsluttes med utdeling av prisene "Årets stipendiater 2015" og "Årets digitala läromedel 2015".

Creaza er spesielt stolte av å ha mottatt denne prisen, da nomineringsprosessen innebærer at det er lærere (og elever) selv som står for nomineringen.

Fra venstre: Arild Storm (COO) og Josef Holmqvist (Country Manager, Sverige)

Her er noen av nomineringene som ble sendt inn fra ulike svenske skoler:

Anledningarna är flera: verktygen är mångsidiga och heltäckande. De är dessutom enkla, men förfinade, och väldigt användarvänliga... Verktygen ger möjligheter att arbeta multimodalt, med ett vidgat textbegrepp, och kompletterar på så vis "traditionella" läromedel på ett fint vis. Sist men inte minst: de är kreativa och roliga!
   
I NO-undervisningen har vi alltid en djungel av olika begrepp och samband som eleverna behöver hitta en struktur i. Creazas tankekartor (Mindomo) är ett perfekt hjälpmedel för att jobba med detta.
   
[...] därför att jag tycker att det var enkelt och smidigt med att t.ex lägga till ljud, bilder och ikoner till sina mindomo presentationer!
   
Eleverna får ett brett urval av verktyg där de kan använda det som de bäst kan uttrycka sig med.
   
Vi hadde prov i so och då skulle vi göra det på Creaza, det var mycket roliare på Creaza än ett vanligt prov på papper.
   
Eleverna får stora möjligheter att visa sin kreativitet på flera olika sätt,
   
Creaza förtjänar förstapriset för att programmet är kreativt, lätt att använda och lätt att anpassa efter olika årskurser och nivåer.
   
Det är ett enkelt läromedel att använda i klassrummet som gör eleverna engagerade och de tycker det va kul. De tycker framförallt om cartoonistan.
Creaza

Emner: Awards, årets digitale læremiddel

Motta beskjed når nye blogginnlegg publiseres!